Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mestna občina Nova Gorica danes kupila prostore za humanitarni center v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 08. oktober 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon se je skupaj s sodelavkama Miloško Bratuž, podsekretarko za pravno premoženjske zadeve, in Matejo Mislej, vodjo finančno računovodske službe, udeležil današnje javne dražbe objektov, ki so se prodajali v stečajnem postopku družbe Primorje d.d. - v stečaju. Mestna občina je na njej kupila objekte za ureditev humanitarnega centra v Novi Gorici v skupni površini 9.094 m2 za namen vzpostavitve humanitarnih in sorodnih aktivnosti, in sicer: skladišče za hrano, obleke, program za brezdomce, javno kuhinjo z razdelilnico hrane za socialno ogrožene, večnamenski prostor ipd. Glede na velikost objekta pa bo mogoče v bodoče vanj umestiti še mladinski center in mladinski hotel. Prioriteta je vzpostavitev  humanitarnega centra.

Po izklicni ceni 500.000,00 eur je mestna občina na dražbi kupila menzo in poslovni objekt, Enoto Gorica s samskim domom na Bidovčevi v Novi Gorici z zemljiščem in zunanjo ureditvijo. Za omenjeni nakup se je odločila prav z namenom ureditve humanitarnega centra. Ustrezne prostore zanj se je v mestu iskalo že dolgo. Na ponedeljkovi izredni seji Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica so mestni svetniki sprejeli sklep o dopolnitvi letnega načrta pridobivanja stvarnega premoženja Mestne občine Nova Gorica za leto 2014 in s tem omogočili udeležbo mestne občine na dražbi. Sredstva za nakup pa so bila zagotovljena z rebalansom proračuna aprila 2014.