Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obveščanje o 2. Javnem pozivu za izposojo računalniške opreme

DATUM OBJAVE 18. julij 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v juliju 2024 na svoji spletni strani objavil nov Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Na voljo so še prenosni računalniki v izposojo, ki so namenjeni najbolj ranljivim skupinam prebivalstva.

Vaša pomoč pri širjenju informacije o javnem pozivu bo pomagala, da dosežemo tiste, katerim so računalniki namenjeni in jim bodo omogočili pridobitev digitalnih kompetenc za potrebe digitalizacije vsakdanjega življenja.

Nekaj ključnih informacij o javnem pozivu:

Kdo so upravičenci do izposoje računalniške opreme?

Na 2. javni poziv se lahko prijavijo vlagatelji, ki na dan objave javnega poziva izpolnjujejo oba spodnja pogoja:

  1. je upravičen do otroškega dodatka, uvrščen v PRVI ali DRUGI dohodkovni razred oziroma je rejnik z denarnim prejemkom v višini otroškega dodatka, kot je določen za najnižji dohodkovni razred za prvega otrok (podatek o dohodkovnem razredu lahko upravičenci preverijo na odločbi CSD-ja ali preko aplikacije Vpogled v pravice iz javnih sredstev);
  2. imajo vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.

Vlagatelji, ki so oddali vlogo na 1. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo za leto 2024, in so prejeli negativno odločbo, ali še niso bili obveščeni o izidu postopka obravnave vloge, lahko ponovno vložijo vlogo na 2. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme.

Rok za oddajo vloge

Vlogo je možno oddati do razdelitve razpoložljive računalniške opreme, vendar najdlje do 23. 8. 2024.

Oddaja vloge

Na vlogi je potrebno izpolniti vsa obvezna polja, jo podpisati in poslati po pošti ali vložiti osebno na naslov: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana. Na kuverti naj bo pripis: »Vloga za 2. javni poziv MIRO«. Vlagateljem svetujemo oddajo vloge s priporočeno pošto. Vloge, poslane po e-pošti, NE bodo obravnavane.

Dobijo vlagatelji računalniško opremo v izposojo ali v trajno last?

Računalniško opremo dobi vlagatelj, ki izpolnjuje pogoje, v izposojo. Ko bo knjigovodska vrednost računalnikov enaka nič, bo sklad izdal nove odločbe in bodo računalniki prešli vlagateljem v trajno last.

Na družino pripada izposoja 1 računalnika.

Starš oziroma zakoniti zastopnik lahko odda samo eno vlogo, ne glede na število otrok, vključenih v osnovno šolo.  Prav tako lahko le eden od staršev odda vlogo, ne moreta je oddati oba. Enako velja tudi za rejniške družine, ki ne glede na število rejencev prejme 1 računalnik.

Več informacij:

 

Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije

 

Letak, na katerem je opisanih pet korakov do računalnika