Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dan šole na OŠ Kozara

DATUM OBJAVE 19. april 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sredo, 20. marca 2024, je bil za učence in vse zaposlene na OŠ Kozara Nova Gorica poseben dan, saj so praznovali dan šole. Letos so osrednjo pozornost namenili službi za izvajanje dodatne strokovne pomoči (SiDSP), ki v tem letu obeležuje trideseto obletnico delovanja.

Dodatno strokovno pomoč organizirajo in izvajajo za učence s posebnimi potrebami, ki se šolajo na rednih osnovnih šolah ali obiskujejo redne oddelke vrtcev. V tridesetih letih se je mobilno specialno pedagoška služba z ene specialne pedagoginje razširila na trideset izvajalk, in se preimenovala v Službo za izvajanje dodatne strokovne pomoči, saj sedaj združuje več različnih profilov pod isto streho.

Ob tej priložnosti so medse povabili predstavnike Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov Nova Gorica, Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora, Zavoda za šolstvo OE Nova Gorica ter ravnatelje in svetovalne delavke vseh šol in vrtcev, na katerih izvajajo dodatno strokovno pomoč, ki jih je skupaj kar štirinajst skupaj s podružnicami.

Predstavili so jim programe, ki jih izvaja OŠ Kozara Nova Gorica, in delo z učenci. Pobliže so jih seznanili z izzivi, s katerimi se soočajo zaposlene v SiDSP, z organiziranostjo tako velikega aktiva in drugim strokovnim delom ter možnostmi sodelovanja, ki niso vezani neposredno na poučevanje učencev.

Učenci posebnega programa so jih pogostili, med sproščenim pogovorom so se tudi družili. Nadvse pa so uživali v predstavi, ki so jo pripravili učenci celotne šole in vrtca z njihovimi mentorji. Za konec so strokovne sodelavce povabili na ogled šole, kjer so se srečali z učenci in delom v  razredih ter se ustavili v specializiranih učilnicah.

Za povabljene je bila to priložnost, da se srečajo z nekdanjimi učenci in z njimi pokramljajo. Ob slovesu so vsem gostom izročili majhen dar, vilo s posvetilom, ki jo je napisala Nataša Manfreda: »Rade bi imele čarobne moči, da spremenile bi predsodke ljudi, premagale šibkosti, strah in napake ter opogumile male junake. Žal nismo vile, a le imamo moč, učitelj'ce smo za strokovno pomoč.«

Vir: OŠ Kozara Nova Gorica

 

7 strokovnih sodelavk stoji v učilnici v polkrogu okoli večje mize.Strokovne sodelavke sedijo v učilnici ter poslušajo in gledajo predstavo. V prostoru vlada tišina, edini vir zvoka je govorec.Ravnatelj OŠ Kozara, Edvard Vrabec stoji sredi sobe in nagovarja prisotne. S kretnjami rok poudarja pomen svojih besed. V ozadju so dela učencev osnovne šole ter napis: "Začni dan z nasmehom na obrazu."