Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

LIKOVNO – LUTKOVNA DELAVNICA ob 140-letnici rojstva prvega slovenskega lutkarja Milana Klemenčiča

DATUM OBJAVE 03. december 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Toplo vabljeni na LIKOVNO – LUTKOVNO DELAVNICO ob 140-letnici rojstva prvega slovenskega lutkarja Milana Klemenčiča, ki bo potekala v ponedeljek, 7. 12., četrtek, 10. 12., in petek, 11. 12. 2015, od 16.30 do 20.30 v prostorih Galerije Tir na Mostovni v organizaciji Kulturnega društva Krea.

Novogoriško kulturno umetniško društvo KREA že od svoje ustanovitve leta 2001 udejanja svoje poslanstvo kreativnega podajanja kulturnih vsebin v naši občini. V društvu so v 14-ih letih organizirali razne umetniške in kulturne prireditve, sodelovali pa so tudi v treh koprodukcijah.

V letošnjem letu izvajajo program IDENTITETA POSAMEZNIKA DANES v sklopu katerega so do danes izpeljali že štiri od petih zastavljenih dogodkov (predavanje na temo medijev, plesno gledališko predstavo gledališča Glej »Britev« z Borutom Bučinelom, gledališko komedijo prosvetnega društva Štandrež »Trije vaški svetniki« in dva ognjena spektakla v sklopu projekta »Urban projekt«). Pred nami je še likovno-lutkovna delavnica pod vodstvom diplomirane scenografinje Mojce Valič, ki je namenjena odraslim in mladim od 12. leta dalje.

Tridnevna delavnica bo posvečena prvemu slovenskemu lutkarju Milanu Klemenčiču, rojenem v Solkanu leta 1875. Da je bil prvi slovenski lutkar iz naših logov doma je marsikomu neznan podatek, nam pa to predstavlja motivacijo in inspiracijo za izvedbo delavnice na kateri bodo udeleženci izdelovali lutke na žici: gre za pomanjšane siciljanke (pupi siciliani) oziroma marionete na žici. Pri tovrstnih lutkah glavna vodilna žica omogoča lažje, bolj neposredno obvladovanje lutke, kot pa niti, kar tudi olajša samo animacijo lutke.

Vsak udeleženec bo izdelal svojo lutko. Prvi dan (v ponedeljek, 7.12.) bo posvečen anatomiji lutke. Iz modelirne mase bomo izdelali posamezne dele telesa. Ostala dva (četrtek, 10. 12. in petek, 11. 12.) pa bosta služila za dokončen izdelek (sestavljanje, barvanje,...).

 

Udeležba je brezplačna ob predhodni najavi na kud.krea@gmail.com. Število mest je omejeno.