Cepljenje je privilegij

Datum: 22.06.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

Urad Vlade RS za komuniciranje je v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in Ministrstvom za zdravje začel z informativno in ozaveščevalno kampanjo »Nalezimo se dobrih navad – cepimo se«.

V tem okviru je bila  pred novogoriško mestno občino postavljena stojnica za promocijo cepljenja proti COVID-u -19. Obiskal jo je tudi minister za zdravje Janez Poklukar, ki je ob tem poudaril, da je cepljenje privilegij, ki se ga premalo zavedamo. Cepljenje proti covidu-19 je v Sloveniji dostopno vsem in brezplačno. 

Minister je skupaj s podžupanjo novogoriške mestne občine Nova Gorica Damjano Pavlica, predstojnikom Območne enote NIJZ Nova Gorica prof. dr. Markom Vudragom, direktorico Zdravstvenega doma Nova Gorica Petro Kokoravec in vodjo zdravstvene nege Zdravstvenega doma Nova Gorica Mojco Vidic pozval vse, da se cepijo in tako zaščitijo sebe in druge. Kot je poudaril minister, se bo samo na ta način življenje normaliziralo in omejitve v vsakdanjem življenju ne bodo več potrebne. Za to, kot je še dodal, potrebujemo zadostno precepljenost prebivalstva, vsaj 60%.

 

      

  

Foto: Mateja Pelikan


< Nazaj na seznam