Tadej Pogačar, naš ambasador

datum: 21.09.2020

kategorija: V središču

Zahvaljujoč Tadeju Pogačarju, letošnjem zmagovalcu 107. Kolesarske dirke Po Franciji, ki je v soboto kar štirikrat stopil na zmagovalni oder, je na Elizejskih poljanah odmevala slovenska Zdravljica. V novogoriški mestni občini smo se izjemno razveselili njegovega uspeha. V minulem letu je skupaj z nami prijazno promoviral 4. etapo kolesarske dirke Po Sloveniji in Ciklokros Nova Gorica 2019  mebloJOGI©.

Mladi kolesar se je lani spomladi prijazno odzval povabilu novogoriške mestne občine in se udeležil novinarske konference na gradu Rihemberk. Na njej smo med drugim predstavili promocijske aktivnosti mestne občine v okviru kolesarske dirke Po Sloveniji, ki je v 4. etapi prečkala območje med Novo Gorico in Ajdovščino in je vključevala več turistično zanimivih lokacij v Vipavski in Soški dolini ter na Krasu. Na novinarski konferenci smo tako gostili dva vrhunska slovenska kolesarja, ki se sta se nato udeležila dirke: Tadeja Pogačarja in Jana Polanca, člana World tour ekipe UAE.  Pridružil se jima je tudi Kristjan Hočevar, član domačega kluba mebloJOGI® PRO-CONCRETE, ki je na dirki nastopal v majici Slovenske reprezentance. Z nami je bil takrat tudi vodja dirke po Sloveniji Bogdan Fink.

Prav tako je bil Tadej Pogačar uradni ambasador mednarodne kolesarske dirke Ciklokros Nova Gorica 2019 mebloJOGI©, ki jo je organiziral Kolesarski klub Nova Gorica. Dirka je potekala 27. oktobra 2019 na meji med Novo Gorico in Gorico v neposredni bližini Trga Evrope. Ob tej priložnosti je posebej za facebook profil mestne občine posnel video nagovor.

Ob odprtju Centra trajnostne mobilnosti in novih prostorov TIC-a Nova Gorica v okviru Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, ki bo to sredo, 23. septembra, bosta zahvaljujoč podjetju mebloJOGI© na ogled kolo in dres Tadeja Pogačarja, s katerima je sodeloval na lanski kolesarski Dirki po Sloveniji. Od četrtka, 24. septembra, dalje pa bosta kolo in dres na ogled v salonu Meblo Jogi v Kromberku.

Podžupan Mestne občine Nova Gorica Simon Rosič ob tem poudarja: "Za Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča in vse ostale slovenske kolesarje, udeležence kolesarske dirke po Franciji, smo močno navijali in zdaj se veselimo njihovih uspehov! Tadej Pogačar je naš velik prijatelj in podpornik. V minulem letu nam je nesebično in prijazno kar dvakrat priskočil na pomoč pri promocijskih aktivnosti športno-turističnih dogodkov v naši občini, za kar smo mu izredno hvaležni. Tudi če ne bi zmagal dirke, bi bili ponosni nanj, kako smo šele zdaj, ko si je pokoril svetovno kolesarsko elito! Bravo!"

Mestna občina Nova Gorica Tadeju Pogačarju iskreno in z radostjo čestita ob neverjetnih uspehih ter se že veseli novih. Najlepše čestitke tudi Velikemu Primožu Rogliču in vsem ostalim slovenskim udeležencem Dirke po Franciji, ki so nam vsem v velik ponos!

Fotografije: Mateja Pelikan

IMG-20200919-WA0001IMG-20200919-WA0002