Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odgovor na odprto pismo svetnika Mihe Mačusa glede športne dvorane

DATUM OBJAVE 30. avgust 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Spoštovani!

Zaradi neresnic, navedenih v odprtem pismu za javnost svetnika Mestnega sveta MO Nova Gorica Miha Mačusa o novi športni dvorani v Novi Gorici, sem se odločil za naslednjo informacijo javnosti:
- svetnik Miha Mačus je na seji 24. marca letos, ko je Mestni svet razpravljal o Športni dvorani kot posebni točki, na županovo vprašanje o ustreznosti gradiva o gradnji športne dvorane odgovoril, da je z gradivom zadovoljen, da nanj nima pripomb in da ima eno samo vprašanje, kako bo z upravljanjem novega objekta.
(dokaz – magnetogram seje mestnega sveta)
- svetnik je, žal, v odprtem pismu ne samo napačno tolmačil, temveč celo potvarjal podatke iz gradiva.
- Dvorana je zgrajena na ključ in bo stala 3,6 milijarde SIT (natančno 3.573.606.337,98 SIT), ne več, ne manj (svetnik je v odprtem pismu napačno navajal podatek 4,3 milijarde tolarjev). Pri čemer odpade na občino 47%. Dodatno bo občina investirala še 60 milijonov SIT za premično športno opremo.
- V že omenjenem gradivu za sejo MS natančno piše, kolikšni bodo stroški obratovanja novega objekta za oba investitorja skupaj (upravljanje, amortizacija, vzdrževanje, materialni stroški) in sicer, zaokroženo, 100 milijonov SIT letno. Tu gre za planirane izdatke, realna slika pa je veliko ugodnejša, saj občina obračunava amortizacijo, vendar strošek amortizacije ni dejanski izdatek temveč zmanjšuje obveznosti do virov sredstev.
- Dvorana je v osnovi namenjena za potrebe športne vzgoje osnovne šole "Milojke Štrukelj" in Šolskega centra Nova Gorica in šele nato za ostale športne aktivnosti v občini. Obe omenjeni instituciji sta bili tudi ustrezno vključeni v projekt "Športna dvorana Nova Gorica", vse od njegovih prvih idejnih zamisli dalje. Zavod za šport ni bil investitor in partner v tem projektu, pojavil se bo morda kot eden izmed kandidatov za upravljanje, če se bomo, skupaj z državo, dogovorili za zunanjega upravljavca. Drugače je s Športno zvezo Nova Gorica, kot krovno organizacijo vseh športnih klubov v občini, ki že in še bo, aktivno sodelovala pri pogovorih o upravljanju in oddajanju prostorov v objektu za ostale športne dejavnosti.
- Za srednješolske programe in vse, kar sodi zraven, je pristojna država. V ta krog seveda spada tudi prehrana dijakov. V tem smislu smo se z državo dogovorili, da prevzame prostore mlečne restavracije in tam organizira ustrezno ponudbo, občina pa dobi v zameno fitnes center v kleti, ki bo še kako prav prišel našim športnikom.
Na koncu še razmislek: ali morda komu ni po godu, da smo končno uspeli uresničiti že dolgo sanjane želje učencev, dijakov, športnikov, rekreativcev in vseh drugih, ki so veseli, da bo Nova Gorica dobila športno dvorano? Od svetnika bi prej pričakovali pomoč kot tovrstne očitke, saj je kot svetnik bil nenazadnje tudi udeležen v procesu odločanja o športni dvorani.

Kakorkoli že, mladine in športnikov te polemike zagotovo ne zanimajo oziroma se jim zdijo brezplodne. Njih zanima predvsem, da jim omogočimo kvalitetne, da ne rečem vrhunske, pogoje za izvajanje športne vzgoje in drugih športnih, tako prostočasnih kot tudi profesionalnih, aktivnosti. To pa bosta Mestna občina Nova gorica in Republika Slovenija ter vsi, ki se po najboljših močeh angažiramo pri tem projektu, tudi storila. Pri čemer teden ali dva zamude tu ne igrata nobene vloge, saj je na prvem mestu brezhibnost objekta in notranje opreme in šele na drugem datum otvoritve.

Andrej Miška, vodja projekta "Športna dvorana Nova Gorica" pri MONG