Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Svetovni dan voda 22. marec

DATUM OBJAVE 22. marec 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Oddelek za okolje in prostor

Države so bile pozvane, da ta dan skladno s priporočili Združenih narodov namenijo potrebnim konkretnim aktivnostim na področju voda skladno z nacionalnimi usmeritvami. Prvi Svetovni dan voda smo obeleževali leta 1993.

Generalna skupščina ZN je leta 2003 napovedala, da se leta od 2005 do 2015 razglasijo za mednarodno desetletje izvajanja akcij na temo "Voda za življenje (Water for life)", z začetkom na Svetovni dan voda 22. marca 2005.

Akcija "Voda za življenje" nam v naslednjem desetletju postavlja cilje, ki jih je potrebno doseči na svetovni ravni. Poseben poudarek ob uresničevanju teh ciljev je namenjen izdajanju publikacij povezanimi z vodami, prizadevanjem da se še poveča sodelovanje žensk in nadaljevanju sodelovanja na področju voda na vseh nivojih. Cilje nam nalagajo sprejete deklaracije (Millennium Declaration), obveze sprejete na svetovnih konferencah (Johannesburg), oziroma konferencah Združenih narodov (Agenda 21).


V društvu EcoVitae (okoljevarstveno društvo študentov Politehnike), kjer se veliko posvečajo tematiki voda so ob tej priliki pripravili članek z naslovom voda - biti ali ne biti.