Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Predavanje prof. dr. Danila Turka - Prihodnost OZN; četrtek, 23.3.2006, ob 19. uri na dvorcu Zemono

DATUM OBJAVE 20. marec 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V našem globaliziranem svetu je vprašanje usode OZN, edine univerzalne mednarodne organizacije, pomembno vprašanje, ki si ga postavljajo mnogi. Vprašanje je ta čas še posebno aktualno zaradi sedanjih razprav o reformah OZN in volitev novega generalnega sekretarja, ki bodo potekale v drugi polovici letošnjega leta. Kaj je bilo doseženega v dosedanjem delu OZN in kako se je svetovna organizacija prilagodila spremembam po koncu hladne vojne? Katera so ključna vprašanja sistema kolektivne varnosti danes in kako aktualna praksa in predlogi reform vplivajo na položaj OZN kot sistema kolektivne varnosti? Kako se odzivajo in kakšne možnosti za uspeh imajo Združeni narodi pri reševanju humanitarnih vprašanj in ogrožanj človeštva, ki jih povzročajo revščina, nalezljive bolezni in družbena dezintegracija? In naposled, kakšna naj bo vloga Slovenije v tem velikem svetovnem iskanju?
To je nekaj kritičnih vprašanj, ki bodo predmet predavanja nekdanjega veleposlanika R Slovenije pri OZN in pomočnika generalnega sekretarja OZN za politične zadeve. Po predavanju bo sledila razprava, v kateri se pričakuje kritično in svobodno obravnavanje današnje problematike OZN in možnosti svetovne organizacije za prihodnje.