Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začetek gradnje rezervoarja Vrba II v Ozeljanu

DATUM OBJAVE 09. november 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Vodovodno omrežje Ozeljana je bilo zgrajeno v zgodnjih šestdesetih letih, zato je že precej dotrajano, kar se kaže v številnih poškodbah in posledično v velikih izgubah vode. Omrežje je namenjeno oskrbi s sanitarno in požarno vodo, vendar požarna varnost objektov, zaradi poddimenzioniranosti cevovodov in premajhnega volumna obstoječega rezervoarja, ni bila zagotovljena. Prav tako pa v sušnem obdobju leta prihaja do pomanjkanja vode.

Naselje ima trenutno urejeno vodooskrbo iz obstoječega zajetja Vrba z minimalno izdatnostjo 2 l/s (ocena upravljalca javnega vodovoda). V omrežje je vključen rezervoar koristnega volumna 28 m3, ki se nahaja severovzhodno od Mlaca na nadmorski višini 173.75 m n.v. Rezervoar ne zagotavlja zadostnih količin požarne vode. Zajetje je z rezervoarjem povezano z azbestcementim cevovodom profila 60 mm, ki je speljan preko dveh raztežilnikov. Iz rezervoarja potekajo trije cevovodi: prvi (DN80) oskrbuje zahodni del Ozeljana, drugi (DN80) poteka v smeri Petrača in se navezuje na vodovodni sistem Hubelj s priključkom na cevovod v cesti Nova Gorica - Ajdovščina, tretji (DN65) pa oskrbuje območje Petrača preko raztežilnika.

V dosedanjih fazah urejanja vodovoda Ozeljana so bili ob urejanju kanalizacije naselja rekonstruirani odseki vzdolž vzhodne vpadnice od regionalne ceste do križišča pri trgovini in odsek vzdolž zahodne vpadnice od Pejc do severnega roba naselja.

Mestna občina Nova Gorica se je odločila, da bo vodooskrbo Ozeljana z rekonstrukcijo cevovoda z novim rezervoarjem povezala v enoten vodovodni sistem.

Nov rezervoar bo v celoti vkopan v pobočje in prekrit z zemljo. Predviden je višje od obstoječega - na lokaciji obstoječega raztežilnika na nadmorski višini okoli 205.00 m n.v.. Sestavljen bo iz dveh vodnih celic pravokotne oblike. V spodnjem delu armaturne celice bo nameščena tudi oprema za dezinfekcijo vode.

Vrednost pogodbenih del pridobljenih na javnem razpisu znaša 66 milijonov bruto. Naročnik del je družba Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica, investitor pa Mestna občina Nova Gorica

Z dokončanjem novega rezervoarja, predviden zaključek del je spomladi prihodnje leto, bodo imeli prebivalci Ozeljana zagotovljeno pitno in požarno vodo vse leto, saj ne bo več prihajalo do pomanjkanja v poletnih mesecih.