Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prispele prijave inovativnih, visokotehnoloških idej na nagradni natečaj Primorskega tehnološkega parka "Podjetje za prihodnost"

DATUM OBJAVE 26. november 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Nosilci idej prihajajo iz Goriške regije (10), Obalno-kraške regije (3) in ostale Slovenije (4).

Prispele ideje bodo ocenjevali:
 dr. Jordan Berginc,
profesor za področje podjetništva, Gea College,
 dr. Slavko Dolinšek,
prodekan za znanstveno-raziskovano delo, Fakulteta za management Koper,
 Radovan Grapulin,
direktor podjetja Systec d.o.o. in član Programskega sveta Primorskega tehnološkega parka,
 Vojko Fon,
organizator inovativne dejavnosti, Iskra Avtoelektrika d.d.,
 Robert Rolih,
direktor podjetja Uspeh d.o.o.,
 Aljoša Žerjal,
direktor podjetja Harpha Sea d.o.o. in član Primorskega tehnološkega parka.


Komisija bo med 30. novembrom in 7. decembrom 2004 vse ideje ocenila in izbrane uvrstila v nadaljevanje projekta.

Natečaj "Podjetje za prihodnost" je bil zasnovan v sklopu evropskega projekta PRO-PLUS (Collaborative Validation and Transfer of Regional Support Measures for Start-ups Creation and Growth in Five NAC Regions), ki je namenjen podpori akademskega podjetništva. Cilj projekta je razviti uspešno shemo in metodo za oblikovanje regionalnih programov, ki bodo spodbujali nastajanje novih, predvsem tehnološko usmerjenih podjetij.
Projekt PRO PLUS je deloma financiran s strani Evropske komisije v okviru programa "Innovation and SME", finančno pa ga podpirata tudi občini soustanoviteljici Primorskega tehnološkega parka, Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter-Vrtojba.


"Podjetje za prihodnost" je natečaj, ki udeležencem ponuja možnost, da se s svojo tehnološko idejo podajo v svet podjetništva.
Letošnji natečaj se drugič izvaja v sklopu evropskega projekta PRO-PLUS in je usmerjen v spodbudbujanje javnosti k podjetniškemu in inovativnemu razmišljanju, v identifikacijo tehnološko in tržno perspektivnih idej, ki so podjetniško uresničljive, v nudenje podpore pri ustanovitvi in zagonu novih tehnološko usmerjenih podjetij.
Z doseganjem teh ciljev želi Primorski tehnološki park v Primorski regiji neposredno spodbuditi nastajanje novih delovnih mest za visoko kvalificirani kader.
Natečaj je odprt za vse, ki verjamejo v svojo idejo in so pripravljeni, da le-ta zaživi v novem podjetju. Prijavitelji idej so lahko odrasle osebe ali skupine oseb, ki idejo razvijajo znotraj svojega poklica ali hobija, in obstoječa podjetja ter izobraževalne in raziskovalne ustanove, ki želijo novo idejo uresničiti v spin-off podjetju. Vsak prijavitelj prijavi eno idejo ali med seboj smiselno povezano Ker je natečaj regionalnega značaja, od novo nastalih podjetij pričakujemo, da bodo registrirana na območju primorske regije (Goriška, Notranjsko-kraška in Obalno-kraška statistična regija).

Natečaj bo Primorski tehnološki park pod nazivom "Podjetje za prihodnost" objavljal vsako leto tudi po zaključku projekta PRO PLUS z namenom, da krepi tehnološko in ekonomsko moč primorske regije. Projekt obenem vsebinsko in geografsko sovpada s programom IN-PRIME (Inovacijski preboj primorske regije).

Trije najbolj obetavni poslovni načrti bodo prejeli priznanje in denarne nagrade v skupni višini 2.100 000 SIT. Denarne nagrade bodo izbranim bodočim podjetnikom lahko služile kot popotnica za ustanovitev podjetja. Vrednost izobraževanja, ki predstavlja drugi del nagrade, je ocenjena na 1.300 000 SIT na udeleženca. V Primorskem tehnološkem parku bomo udeležencem na osnovi načrta zagona podjetja pomagali pridobiti zagonska sredstva in ustanoviti lastno podjetje.


"Podjetje za prihodnost" podpirajo promocijske osebnosti:

 Vojko Čok
Predsednik uprave Banke Koper d.d. in predsednik Programskega sveta In-prime
 Radovan Grapulin
Direktor podjetja Systec d.o.o. in član Programskega sveta Primorskega tehnološkega parka
 Davor Jakulin
Direktor podjetja Atech d.o.o.
 Jožef Ernest Kemperle
Župan občine Tolmin
 Miroslav Klun
Župan občine Sežana in Predsednik Obrtne zbornice Slovenije
 Miloš Šturm
Direktor področja za elektroniko in strateške projekte Hidria d.o.o. in podpredsednik Programskega sveta In-prime
 Rok Uršič
Direktor podjetja Instrumentation Technologies d.o.o. in predsednik Programskega sveta Primorskega tehnološkega parka
 Dragan Valenčič
Župan občine Šempeter-Vrtojba, predsednik Skupščine Primorskega tehnološkega parka

"Podjetje za prihodnost" podpirajo sponzorji:

 Iskra Avtoelektrika,
 Gostol-gopan,
 A.J. Kogoj,
 Harpha Sea.

Vse dodatne informacije so vam na voljo na spletni strani www.primorski-tp.si/ptp-popri, seveda pa tudi po telefonu o5 331 52 56 ali 05 331 52 16 ali osebno v prostorih PTP.