Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Lokalni program varstva okolja - vabilo k sodelovanju

DATUM OBJAVE 22. oktober 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Oddelek za okolje in prostor

Lokalni program varstva okolja je namenjen identifikaciji ter razvrščanju in odpravljanju problemov varstva okolja. Ker obravnava tudi gospodarske in socialne tematike in je trajnostno naravnan, predstavlja dobro osnovo za Lokalno agendo 21 in za pripravo okoljskih vsebin regionalnega razvojnega programa. Je realen, izvedljiv in k trajnostnemu razvoju usmerjen razvojni program lokalne skupnosti, v katerem so enakomerno zastopani okoljski, gospodarski in socialni vidiki razvoja. Predstavlja pot majhnih korakov proti lokalnemu in s tem tudi globalnemu izboljšanju okolja.

V prvem delu sestanka so predstavniki ERICo Velenje prisotne seznanili z značilnostmi lokalnih programov varstva okolja s filozofijo Agende 21, drugi del pa je bil namenjen predstavitvi vsebine in dinamike priprave Programa varstva okolja za Mestno občino Nova Gorica. Priprava programa bo potekala v dveh fazah. V prvi fazi bo na podlagi rezultatov dosedanjih raziskav, študij, elaboratov, podatkov…izdelano poročilo o stanju okolja. Zaključni elaborat, ki ga bosta s svojimi mnenji, nasveti in pripombami sooblikovala programski svet in zainteresirana javnost, bo osnova za drugo fazo, izdelavo programa varstva okolja. Končni rezultat je usklajen program z določenimi cilji, posegi, projekti, nosilci in stroški izvedbe, ki ga sprejme občinski svet in se na takšen način zaveže, da ga bo izpolnjeval. Najpomembnejše pri izdelavi programa za Mestno občino Nova Gorica je v celoten proces vključiti javnost, tako strokovno kot tudi politično in laično.

Na sestanku smo prisotnim udeležencem razdelili pristopno izjavo o sodelovanju v postopku priprave LPVO.

Pristopno izjavo lahko izpolni in pošlje vsak, ki je zaiteresiran za sodelovanje v projektu in želi biti v postopek vključen.

Izjava o sodelovanjuIzpolnjeno izjavo pošljite na e-naslov: Klemen.Kotnik@erico.siali po pošti:
ERICO Velenje
Koroška 58
SI-3320 Velenje, p.p.22