Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

GO4TRAIL - Tek med preteklostjo in prihodnostjo

DATUM OBJAVE 23. oktober 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

GO4Trail je tekaški praznik, relativno nov dogodek na trgu, a z vsakoletno rastjo števila udeležencev. Trase so izjemno zanimive in zahtevne, združujejo pa preteklost in sedanjost. Tek se odvija po poteh Sabotina, Škabrijela in Svete Gore – krajev, kjer so se nekoč naši predniki borili v prvi svetovni vojni.

Vzpetine, ki so v preteklosti ločevale, danes združujejo, in prav na tem zgodovinsko bogatem območju smo se odločili ponuditi edinstveno tekaško izkušnjo. Zaradi bogate zgodovine, kjer so se v teh krajih nekoč borili pripadniki več narodnosti, dogodek pritegne tudi mednarodno pozornost.

Lanskega teka se je udeležilo 500 tekačev. Letos bodo ponovno na voljo tri trase: 10 km, 28 km ter GO ULTRO na 64 km, namenjeno najbolj zahtevnim tekačem. Posebnost tega teka je prehod skozi 280 metrov dolgo kaverno iz prve svetovne vojne, prečkanje reke Soče z raftom, tek po največji brvi v Sloveniji in greben Sabotina s čudovitimi razgledi vse do morja. Letos bo dogodek še bolj obogaten s spremljevalnim programom, v katerem bodo sodelovali člani društva Soška fronta, ki bodo v živo prikazali življenje vojakov v času prve svetovne vojne v dolini Soče.

Dogodek podpirajo Mestna občina Nova Gorica, Javni zavod za turizem Vipavska dolina in Nova Gorica ter Zavod GO! 2025.

Vir in foto: Športni zavod Nova Gorica

Tekači so zbrani pred lokalom Čolnarna v Solkanu.Dva tekača tečeta po asfaltirani cesti, v ozadju so avtomobili, hiše ter hrib Sabotin.Dva tekača si pomagata s pohodnimi palicami na strmem terenu.Dva tekača prečkata ciljno črto v mraku.