Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Trije Info dnevi začenjajo z razpisi sklada za male projekte GO! 2025 v okviru Interreg Italia-Slovenija, ki ga upravlja EZTS GO / GECT GO

DATUM OBJAVE 24. januar 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Gorica, sreda, 1. februarja (v slovenskem in italijanskem jeziku)

Benetke, torek, 7. februarja (v italijanskem jeziku)

Štanjel, torek, 14. februarja (v slovenskem jeziku)

S 1. februarjem EZTS GO / GECT GO začenja s predstavitvijo priložnosti, ki jih ponuja Small Projects Fund celotnemu območju programa Interreg Italia-Slovenija: sklad v višini 8 milijonov evrov, ki bo, od letos do leta 2026, financiral male projekte Interreg.

Kaj to pomeni? V optiki podpore čezmejnemu teritoriju in vzpostavljanju novih sodelovanj ter razvoja iniciativ na turističnem in kulturnem področju, v luči Evropske prestolnice kulture 2025, je Program Interreg Italia-Slovenija, EZTS GO / GECT GO imenovalkot organ izvajanja in upravljalca sklada za male projekte v podporo Evropski prestolnici kulture 2025. EZTS GO / GECT GO bo upravljal omenjena evropska sredstva in jih porazdelil po celotnem območju programa, kot je definiran s strani Programa Interreg Italija-Slovenija.

Kako? Z uporabo poenostavljenih razpisov, ki bodo objavljeni vsako leto, od leta 2023 do leta 2026, do porabe sredstev. Z razliko od drugih Interreg razpisov bodo prijavljeni projekti lahko bili tudi manjšega obsega (od 30.000 evrov) do največ 200.000 evrov. Vse informacije o razpisih, kriterijih izbora in tipologije projektov, bodo predstavljene na treh Info dnevih, pred objavo samega razpisa.

Informativni dnevi se bodo pričeli v Deželi Julijski-Krajini v torek, 1. februarja, bo v Gorici potekal dvojezični dogodek (slovenščina/italijanščina), v Kulturnem Domu ob 16.30. Teden kasneje bo sledilo srečanje v Benetkah, spomnimo namreč, da provinca Benetke spada v italijansko območje Interreg Italia-Slovenija. Srečanje bo potekalo v torek, 7. februarja v Konferenčni dvorani Deželne stavbe Grandi Stazioni v Benetkah, ob 10.30. Zaključni dogodek se bo odvil v Sloveniji v sredo, 14. februarja ob 10.00 v Grajski dvorani v Občini Štanjel, kjer bo srečanje posvečeno potencialnim partnerjem, ki imajo sedež v Notranjsko-primorski, Osrednjeslovenski, Gorenjski, Obalno-kraški in Goriški regiji.

»Sklad malih projektov predstavlja zelo pomembno orodje za naše območje v fazi približevanja Evropske prestolnice kulture 2025. Omogočila bo neposredno financiranje projektov podjetji, združenj in drugih struktur s čezmejnega teritorija, ki želijo sodelovati in biti aktivni del priprav na leto 2025 z iniciativami, ki morajo zagotavljati trajnost tudi po tem letu,« pravi Romina Kocina, direktorica EZTS GO / GECT GO »uporaba Small Projects Fund je eden izmed stebrov, ki jih ob boku z GO! 2025 vzpostavljamo, za širitev Nove Gorice / Gorice in sodelovanja z obmejnimi območji

Za sodelovanje na Informativnih dnevih je priporočljiva prijava na spletni strani https://euro-go.eu/sl/

Dodatne informacije:

EZTS GO / GECT GO (Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje)
Korzo Italija 55 - Gorica (Italija)
Tel.: 0039 0481 535446 / Email: info@euro-go.eu