Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Okrogla miza "Paradoksi pametnih skupnosti"

DATUM OBJAVE 08. april 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost jutri, 9. aprila 2021, ob 19.00 pripravlja spletni dogodek, okroglo mizo z naslovom "Paradoksi pametnih skupnosti".

Na okrogli mizi bodo različni govorci odgovorili na vprašanja, kako oblikovati pametne skupnosti, ki se bodo lahko zanesle na visoke tehnologije zadovoljevanja družbenih potreb v skladu s cilji trajnostnega razvoja, kako doseči premik od zgolj dobre uporabniške izkušnje in raznosmernega sledenja evropskim trendom k razvoju globljih, strateških partnerstev med ponudniki in uporabniki družbene ter kulturne infrastrukture.

Pogovarjali se bodo tudi o odgovornem oblikovanju sodobnega sobivanja skozi napredne tehnologije, tudi v kontekstu aktualnega “Javnega razpisa za demonstracijske projekte vzpostavljanja pametnih mest in skupnosti JR PMIS”.

Sodelujoči:

  • Matjaž Logar, izvršilni direktor Operacije SRIP PMiS, Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo Pametna mesta in skupnosti,
  • Peter Geršič, vodja projekta SITIUM, strokovni sodelavec za razvoj in pametne skupnosti pri Mestni občini Novo Mesto,
  • Andrej Žižek, arhitekt, urbanist in raziskovalec vpliva informacijskih tehnologij ter odprtih podatkov na urbano transformacijo,
  • Simon Mokorel, vodja razvojne pisarne in koordinator za Pametno mesto pri Mestni občini Nova Gorica,
  • Peter Purg, Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici in projekt konS, platforma za sodobno raziskovalno umetnost (moderator).

Ogled bo možen na Facebook strani konS, na spletni strani kons-platforma.org in Youtube kanalu.

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.