Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Filmski teden Evrope 2016: Brezplačne filmske projekcije tudi v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 25. april 2016
VIR Mestna občina Nova Gorica

Filmski teden Evrope organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji v sodelovanju z lokalnimi kinematografi po državi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, njihov namen pa je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

Filmski teden Evrope bo potekal v okviru Dneva Evrope, ki ga obeležujemo od leta 1950, ko je bila podpisana zgodovinsko pomembna Schumanova deklaracija, temelj miru in enotnosti v Evropi ter formalni začetek povezovanja držav v Evropsko unijo. Ob tej priložnosti institucije EU v začetku maja v Bruslju in Strasbourgu pripravijo dan odprtih vrat za javnost, lokalna predstavništva EU v Evropi in po vsem svetu pa organizirajo številne brezplačne dejavnosti in dogodke za obiskovalce vseh starosti.
Skupaj osem filmov si bo moč ogledati v Celju, Cerknici, Izoli, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Pivki, Postojni in Slovenj Gradcu.

V Novi Gorici bodo filmi na ogled v Kulturnem domu Nova Gorica, in sicer:

4.5. ob 20.15 - Mustang  (2015)| Deniz Gamze Ergüven  (http://bit.ly/1VwRNlz)


6.5. ob 20.15 - Marijina Zgodba  / Marie Heurtin (2015) | Jean-Pierre Améris  (http://bit.ly/1UbImXn)

7.5. ob 20.15 - Dobrodušni velikan / Fúsi (2015) | Dagur Kari  (bit.ly/1VTpopG)


CELOTEN SPORED FILMSKIH PROJEKCIJ:  www.europedirect.si/filmski-teden 
Za zagotovitev oz. rezervacijo brezplačnih vstopnic se obrnite na posamezne lokacije filmskih projekcij.


Spletno mesto Europe Direct informacijskih točk v Sloveniji