Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zaključek likovnega natečaja in preventivne akcije Varno na poti v šolo in domov

DATUM OBJAVE 03. december 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

V novogoriški mestni hiši bo v petek, 4. decembra 2015ob 10. uri, potekala tradicionalna zaključna prireditev likovnega natečaja in preventivne akcije »Varno na poti v šolo in domov«, ki jo je tudi letos kot že vrsto let doslej organiziramo in izvajamo na območju Policijske uprave Nova Gorica za učence nižjih razredov osnovnih šol na Severnem Primorskem. Novogoriška policijska uprava je namreč letos že trinajsto leto zapored izvedla likovni natečaj, katerega cilj je osveščanje otrok glede varne udeležbe v cestnem prometu.

 

Na omenjeni prireditvi bosta najmlajše pozdravila in podelila praktične nagrade najboljšim mladim avtorjem izbranih likovnih učencev 3. razredov severnoprimorskih osnovnih šol na temo "Varno na poti v šolo in domov«. komandir Policijske postaje Nova Gorica Sejad Jušić in podžupanja Mestne občine Nova Gorica Ana Zavrtanik Ugrin. Za bogat kulturni program na prireditvi pa bodo poskrbeli člani Policijskega orkestra (trobilni kvintet) in učenci OŠ Frana Erjavca iz Nove Gorice.

 

V okviru letošnjega likovnega natečaja je na PU Nova Gorica  prispelo 150 likovnih del učencev 3. razredov osnovnih šol na tem območju, nato pa je tričlanska komisija, v kateri so bile mentorice likovne umetnosti iz osnovnih šol Branik, Šempas in Frana Erjavca iz Nove Gorice, v prostorih novogoriške policijske uprave 18. novembra 2015 opravila izbor najboljših likovnih del mladih umetnikov. Aktivnosti v zvezi s koordinacijo izvedbe likovnega natečaja je tudi letos koordiniral Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica. Komisija je zgoraj navedenega datuma izbrala 20 najboljših likovnih del.

 

Zaključno prireditev z otvoritvijo razstave nagrajenih (20) likovnih del v omenjenih prostorih tudi letos pripravljamo policisti Policijske uprave Nova Gorica v soorganizaciji s Svetom za  preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica in Mestno občino Nova Gorica.  Najboljši mladi avtorji izbranih likovnih del bodo v petek nagrajeni na omenjeni zaključni prireditvi, likovna dela pa bodo od petka, 4. decembra do vključno 11. decembra 2015, razstavljena v avli stavbe Mestne občine Nova Gorica.

 

Novogoriška policijska uprava je tudi v letošnjem šolskem letu razpisala likovni natečaj na temo varnosti otrok v cestnem prometu. Cilj natečaja je predvsem izobraževanje otrok za varno udeležbo v prometu, usmerjanje in osveščanje otrok kot udeležencev v prometu. Otroci in mladoletniki so namreč v cestnem prometu največkrat udeleženi kot pešci, potniki v avtobusih, sopotniki v osebnih vozilih in kasneje tudi kot vozniki koles oziroma koles z motorjem. Varnost otrok je v največji meri odvisna od ravnanja in vzgoje staršev. Obnašanje in ravnanje otrok v cestnem prometu je odvisno tudi od njihovega poznavanja in spoštovanja prometnih pravil. K večji prometni varnosti in zmanjšanju števila prometnih nesreč pa lahko prispevajo prav vsi udeleženci z večjo previdnostjo in strpnostjo na cestah. Sicer pa otroci in mladoletniki spadajo v skupino t.i. "šibkejših" prometnih udeležencev, ki se zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč, sodijo pa med najranljivejše udeležence v cestnem prometu.

 

 

Vljudno vabljeni, da se nam v petek, 4. decembra 2015 ob 10. uri, pridružite na zaključek likovnega natečaja in preventivne akcije »Varno na poti v šolo in domov« v Novi Gorici.