Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Proslava Policijske uprave Nova Gorica ob Dnevu slovenske policije

DATUM OBJAVE 24. junij 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

23. junija 2015 je v mestni hiši v Novi Gorici potekala osrednja slovesnost Policijske uprave Nova Gorica ob dnevu slovenske policije - 27. juniju. Tudi letos so se poleg policistov, kriminalistov in drugih delavcev novogoriške policijske uprave slovesnosti udeležili tudi predstavniki različnih državnih institucij, lokalnih skupnosti in številni drugi udeleženci, med njimi tudi predstavniki italijanskih varnostnih organov. Slovenski policisti so si svoj praznik izbrali v spomin na prepričljivo vlogo v osamosvojitveni vojni leta 1991, ko so skupaj s slovenskim narodom odločno varovali mlado državo.  Dan policije je praznik, ko se Policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovini slovenskega naroda. Sicer pa je varen jutri tisto, kar želi vsem slovenskim državljanom zagotoviti policija s svojim strokovnim, učinkovitim in profesionalnim delom. Pri tem pa vedno znova dokazuje, da jo vodijo zakonitost, spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, znanje in pravičnost, kar ji nenazadnje priznavajo tudi policije drugih evropskih držav.
 
Slavnostni govornik na osrednji slovesnosti novogoriške policijske uprave je bil Fabjan Kontestabile, letošnje osrednje proslave se je s strani Generalne policijske uprave udeležila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, ki je navzočim namenila pozdravne besede ter v nadaljevanju proslave z direktorjem novogoriške policijske uprave prejemnikom podelila priznanja policije. Uvodne pozdravne besede je udeležencem namenil tudi podžupan Mestne občine Nova Gorica Marko Tribušon.
 
Na slovesni prireditvi so bila za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah podeljena naslednja priznanja policije: zlati ščit policije, srebrni ščit policije in bronasti ščit policije ter priznanje policije za dolgoletno delo.


 
Priznanje zlati ščit policije sta na današnji proslavi prejela Evgen Govekar in Aleksander Vončina, srebrni ščit policije so prejeli naslednji delavci policije: Jordana Dovžak, Marino Pangos in Dušan Povše. Bronasti ščit policije pa so prejeli: Mitja Bratina, Marjan Berglez, Marjan Baraga, Frenki Padovan, Boštjan Drufovka, Erik Komel, Katja Ipavec, Valter Volk, Jožef Ternik, Roman Medvešek, Gorazd Jesenko, Boštjan Velikonja, Petra Danjelič, Boštjan Kragelj, Bogomir Velikonja, Peter Mihalič, Martin Brezavšček in Goran Furlan.
 
Na včerajšnjem slovesnem dogodku sta direktor novogoriške policijske uprave in namestnica generalnega direktorja policije policistom in drugim delavcem Policije podelila tudi priznanje policije za dolgoletno delo v policiji, ki so ga prejemniki prejeli na podlagi Pravilnika o priznanjih policije za 10, 20 in 30 let dela v policiji. Na koncu se je direktor PU Nova Gorica vsem sodelavkam in sodelavcem zahvalil za uspešno delo, prav tako pa je vsem prejemnikom letošnjih priznanj čestital v zahvalo za njihov trud in prispevek k krepitvi in razvijanju varnosti, kakor tudi prejemnikom priznanja za dolgoletno delo v policiji za uspešno delo. Vsem zbranim pa je v imenu policijske uprave čestital tudi ob prihajajočem dnevu državnosti.
 
Za kulturni program na osrednji slovesnosti novogoriške policijske uprave ob dnevu slovenske policije so poskrbeli člani oz. kvartet klarinetov Policijskega orkestra, po zaključku slovesnosti pa je  sledilo družabno srečanje v avli mestne hiše.

 Govor direktorja