Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Objava evropskega razpisa za preoblikovanje bolnišničnega kompleksa v ulici Vittorio Veneto v Gorici (I) v mladinski mednarodni center

DATUM OBJAVE 17. avgust 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica

Projekt, ki ga financira Dežela Furlanija-Julijska krajina, upravlja Občina Gorica, ki je kot partnerja za izvajanje programa izbrala ustanovo Informest. Program je nastal na podlagi aktivnih soočanj z raznimi lokalnimi ustanovami, tudi iz Slovenije, med katerimi izstopajo Lokalno zdravstveno podjetje - Azienda sanitaria isontina, Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter - Vrtojba.
Idejni natečaj, namenjen arhitektom in inženirjem, je na voljo na spletnem mestu www.spaziogiovanigorizia.eu. Arhitekti in inženirji vpisani v pristojni register lahko predložijo projektne predloge do 27. oktobra 2010.
Zmagovalec idejnega natečaja bo prejel nagrado v vrednosti 15.000,00 evrov, medtem ko bo drugouvrščeni prejel 8.000,00 evrov, tretjeuvrščeni pa 6.000,00 evrov. Žirija bo izbrala tudi tri projekte za katere bodo avtorji prejeli vsak po 2.000,00 evrov.
Žirija bo sestavljena iz petih članov, in sicer predstavnikov Fakultete za arhitekturo v Trstu in Ljubljani, Občine Gorica, združenja arhitektov in združenja inženirjev iz pokrajine Gorica.
Prisotna bo tudi t.i. posvetovalna skupina, sicer brez pravice do glasovanja, sestavljena iz predstavnikov Lokalnega zdravstvenega podjetja - Azienda sanitaria isontina, Občine Gorica, Mestne občine Nova Gorica, Občine Šempeter - Vrtojba in Zavoda za varstvo krajinske, arhitektonske, arheološke, umetniške in zgodovinske dediščine Furlanije Julijske krajine - Soprintendenza per i beni Ambientali, Architettonici, Archeologici, Artistici e Storici del Friuli Venezia Giulia. Na podlagi izbora najprimernejšega projekta se bo sprožil postopek za pridobitev potrebnih finančnih sredstev, vključno zasebne narave, ki bo omogočil izvedbo programa, s preureditvijo starega kompleksa bolnišnice v mladinski mednardoni in medkulturni center, ki bo Gorico postavil v samo središče Evrope mladih.