Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sklepi seje Sosveta za zagotavljanje večje varnosti občanov

DATUM OBJAVE 08. september 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

1. Mestna občina Nova Gorica bo uredila lastništvo in upravljanje parkirne hiše na ulici Gradnikove brigade.
2. Mestna občina Nova Gorica bo s pomočjo svojih služb poskrbela za čiščenje in izpraznitev prostorov v parkirni hiši.
3. Policija bo še naprej preganjala preprodajalce ter še bolj poostreno nadzirala parkirno hišo.
4. Ministrstvu za notranje zadeve se predlaga uvedbo slovensko- italijanskih patrulj in s tem lažje nadzorovanje dilerjev z obeh strani meje.
5. Vsaka od pristojnih služb najprej v svoji sredini ugotovi in analizira stanje na tem področju in pripravi vizijo reševanja problemov, le-to pa posreduje Oddelku za družbene dejavnosti Mestne občine Nova Gorica.
6. Mestna občina Nova Gorica bo skupaj s pristojnimi službami poslala dopise Ministrstvu za notranje zadeve, Ministrstvu za zdravstvo in Ministrstvu za pravosodje ter vodjem parlamentarnih poslanskih skupin za poostritev zakonodaje.
7. Mestna občina Nova Gorica bo do konca oktobra pripravila predloge za rešitev problema z dnevnim centrom ter poiskala primerno lokacijo. Pri urejanju dnevnega centra naj bi sodelovale tudi sosednje občine, saj je veliko brezdomcev tudi iz teh občin.
8. Dnevni center bo potrebno obogatiti z vsebinami in programi, le te pa bo potrebno pripraviti s skupnimi močmi vseh pristojnih služb (Center za socialno delo, LAS, ŠENT,…). Pristojne službe osnutke vsebin in programov posredujejo Mestni občini Nova Gorica.
9. V roku 10 dni se ponovno skliče sestanek v ožji sestavi s prvimi ukrepi za rešitev problemov.