Donacija Nomaga ZD Nova Gorica

Datum: 30.11.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Glavni izvršni direktor Nomaga mag. Sandi Brataševec je direktorici Zdravstvenega doma (ZD) Nova Gorica dr. Petri Kokoravec v imenu vseh zaposlenih v Nomagu predal popolnoma nov aparat za dezinfekcijo reševalnih vozil in prostorov.

»Ko smo vstopali v leto 2020, nihče ni pričakoval, da se nam obeta leto, ki bo tako polno različnih turbulenc, težav in izzivov.  V Novi Gorici, kjer je sedež našega regijskega centra, se je življenje letos postavilo na glavo, podobno kot tudi življenje v preostalih slovenskih mestih. Zdravstvene ustanove so letos brez dvoma na udaru, delo, ki ga opravljate, pa je vredno vse pohvale. V Skupini Nomago, ki ima podjetja tudi v sosedni Italiji in na Hrvaškem, je danes že skoraj 1200 zaposlenih, letno pa z 800 vozili opravimo več kot 35 milijonov kilometrov in prepeljemo prek 10 milijonov potnikov. Na naših dnevnih poteh nam vseskozi ob strani stojijo reševalne postaje in z njimi zaposleni ZD Nova Gorica, ki ste nam v preteklih letih že ničkolikokrat nesebično priskočili na pomoč. Namesto daril za stranke smo se v Nomagu zato letos odločili, da obdarujemo tiste, ki v teh časih najbolj potrebujejo pomoč,« je ob predaji donacije povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor družbe Nomago.

Župan dr. Klemen Miklavič se je o tej priložnosti zahvalil tako Nomagu kot zdravstvenim delavcem: »Zahvala vsem, ki se borite na prvi liniji in ki ste dokazali, kako pomembno je, da imamo dober javni sistem zdravstva. Odločitev zasebnega sektorja dokazuje, da še vedno premoremo občutek za pomoč. To so pokazale tudi številne donacije podjetij šempetrski bolnišnici. Donacija Nomaga naj bo za zgled tudi drugim podjetjem, kako so lahko del naše skupnosti. »

Fotografije: Foto Lado