Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani
Novica projekta

Zvoki miru

DATUM OBJAVE 29. avgust 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Festival Med zvoki krajev se tudi letos prepleta s pomembnimi točkami čezmejne Poti miru.

Drugi glasbeno-pohodni dan vrača na enega najbolj reprezentativnih krajev poti, v Dolino Bersaljerjev.

V tem posebnem okolju se bomo združili, da bi se lahko ob zahajajočem soncu ponovno prepustili razmisleku in vzajemnosti. Z nami bo prav poseben gost, kantavtor Vasco Brondi, eden najbolj pristnih in relevantnih glasov sodobne italijanske glasbe, obdarjen z edinstveno umetniško občutljivostjo in nenavadno sposobnostjo pripovedovanja zgodb. Brondiju s svojim edinstvenim literarnim slogom neizčrpnih kulturnih referenc uspeva svoje osebne izkušnje preoblikovati v univerzalne zgodbe, ki se dotaknejo globin poslušalčeve duše. Njegove pesmi posegajo po različnih temah, kot so življenje, vojna, identiteta, osamljenost, in se tako dotikajo zelo globokih vidikov človeškega bivanja. Njegove besede odražajo globino tudi takrat, ko pripovedujejo o naravnih pokrajinah, kot so gozdovi, ravnice in puščave. Ti kraji postanejo metafore za človeška čustva in življenjske izkušnje. Vasco Brondi prepeva o upanju in sposobnosti premagovanja težkih trenutkov.

Pohod v spremstvu vodnika in poznavalca zgodovine po Poti miru (obvezna prijava)

Dolina Bersaljerjev je kraška dolina, ki se razprostira med Kostnico v Sredipolju (Sacrario di Redipuglia) na kvoti 89 in gričem Sei Busi (kvota 118). Dolina je dobila ime po vklesanem grbu bataljona, ki so ga našli na steni neke zgradbe. Poznana je tudi kot Dolina petstotih (Dolina dei Cinquecento), ker so prav na tem območju v množičnem grobu odkrili trupla 500 padlih vojakov, ki so jih pozneje pokopali v bližnji Kostnici.

Prva možnost:

Ob 8.45 zborno mesto pri Punto IAT Sredipolje (Ulica Terza Armata 37) Prihod v Monte San Michele, degustacija vojaškega obroka in ogled multimedijskega muzeja. Predvidoma ob 17.30 vrnitev v Dolino Bersaljerjev z okrepčilom.

Druga možnost:

Popoldandki trije vodeni ogledi spomeniškega območja Sredipolja (avstro-ogrsko pokopališče, Sacrario, Colle Sant’Elia) in Mazzoldijevega rova. Odhodi s točke IAT (parkirišče pred spomenikom Redipuglia) predvidoma ob 14.4515.00 in 15.15 z okrepčilom pred začetkom koncerta v Dolini Bersaljerjev.

Vstop prost.