Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

4. festival Beer&Blues Lokve 2024

DATUM OBJAVE 10. julij 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Norman Beaker Trio (UK)

in

Masharik (SI)

Že 4. edicija festivala Beer & Blues Lokve letos gosti legendarnega angleškega kitarista Normana Beakerja, ki je sodeloval z imeni kova kot so Jack Bruce, Chuck Berry, B. B. King, Van Morrison in drugi. Pred njimi bo sveže izdani prvenec Otroci cvetja predstavila zasedba Masharik, najbrž najbolj perspektivna domača zasedba v polju blues, soul in pop-rock glasbe. Vse skupaj pa bo začinila ponudba lokalnih pivovarjev iz obeh strani meje ter spremljevalni program čez celoten dan.

SPORED:
10:00 – 12:00h - POT ZA ZIDOM (voden pohod)
10:00 – 20:00h - MALI MUZEJ ŠKAFARSKE OBRTI
16:00 - 18:00h - OD KIPA DO KIPA
18:00 - 00:00 - DEGUSTACIJA PIV SLO in ITA PIVOVARJEV
21:00 - 22:15 - MASHARIK (koncert)
22:30 - 00:00 - NORMAN BEAKER TRIO (koncert)

Norman Beaker Trio (UK)

Norman Beaker je že več kot štiri desetletja v ospredju britanske bluz scene. Igral je z Alexisom Kornerjem, Grahamom Bondom, Jackom Bruceom, Tonyjem Ashtonom, Paulom Jonesom, Ericom Burdonom in številnimi drugimi. B.B. King je Beakerja opisal kot »belega Freddyja Kinga«, kar je velik kompliment za glasbenika, ki je pozneje tudi sodeloval s samim Kingom, pa tudi z Jimmyjem Rogersom, Buddyjem Guyem, Lowellom Fulsonom, Fentonom Robinsonom, Chuckom Berryjem, Careyjem Bellom, Jamesom Bookerjem, Jonom Lordom, Larryjem Garnerjem, Rubyjem Turnerjem in drugimi. Leta 2017 je bil sprejet v Hram slavnih bluza (Blues Hall Of Fame).

Zasedba: Norman Beaker – el. Kitara in vokal; Boris Hrepić - el. bas kitara; Leo Andjelković - bobni

Posluh:

Norman Beaker - Making It Up (Official Audio)

Norman Beaker - Full Performance (LIVE on Balkanrock Sessions)

Glasbenik Norman Beaker na odru poje in igra na kitaro, pred njim je mikrofon.

Masharik (SI)

Masharik je mlada zasedba iz Bleda, ki je s svojim čutnim prepletom bluza, rocka, psihedelije in soula omrežila domače občinstvo. Letos so prejeli nagrado zlata piščal za novince leta, s svojim prvencem Otroci cvetja ter singli, kot sta Brat moj in Stan od oči, pa so osvojili tudi slovenske radijske valove.

Zasedba: Maša Bogataj – vokal, kitara; Luka Zemljič – klaviature, električni klavir, bekvokal; Bojan Marinko – bobni in tolkala; Žiga Korenčič – bas

Posluh:

Masharik - Otroci cvetja (Official Video)

Masharik - Skupaj (Official Video)

Člani skupine Masharik, dva moška in ena ženska, slonijo ob zidu in gledajo v daljavo.

-------- Spremljevalni program ---------

10:00 – 12:00h
𝗣𝗢𝗧 𝗭𝗔 𝗭𝗜𝗗𝗢𝗠 (𝘃𝗼𝗱𝗲𝗻 𝗽𝗼𝗵𝗼𝗱)
Pot za zidom je lažja pohodniška pot, namenjena manj zahtevnim pohodnikom, in poteka okrog vasi Lokve. Nekoč je varovala državni gozd pred prilaščanjem naseljenim kolonom grofa Coroninija. Pretežni del poti je speljan po bukovem gozdu, polovico poti, ki jo bomo prehodili v cca 1,5 uri bomo pospremili z zgodovinsko razlago o nastanku poti, vasi Lokve in gozdu. Pot ima več dostopov, mi bomo nanjo vstopili v Cibji vasi (na koncu vasi proti Lazni) in se povzpeli na nadmorsko višino nad 1.000 m, nad vsa nekdanja lokvarska smučišča in če bo vreme dopuščalo tudi vzrli pogled na morje.

10:00 – 20:00h
𝗠𝗔𝗟𝗜 𝗠𝗨𝗭𝗘𝗝 𝗦̌𝗞𝗔𝗙𝗔𝗥𝗦𝗞𝗘 𝗢𝗕𝗥𝗧𝗜
Celodnevni ogled male zbirke izdelkov in orodja škafarske obrti, ki se je posebej v zimskem času, ko sneg ni dopuščal dela v gozdu, razvila v vasi Lokve. Lokvarski škafarji ali pintarji so bili znani daleč naokoli po izdelovanju umetelnih lesenih škafov in pinji za maslo. Kmalu po vojni pa je les zamenjala plastika in z njo je v pozabo tonila tudi lokvarska lesena obrt.

16:00-18:00h
𝗢𝗗 𝗞𝗜𝗣𝗔 𝗗𝗢 𝗞𝗜𝗣𝗔
»Od Kipa do Kipa« – Art sprehod po Forma Vivi, skulpturah, izdelanih na mednarodnih kiparskih rezidencah Wood & Stone Lokve (cca 1 ura). Leta 2022 in 2023 je v vasi Lokve potekala mednarodna kiparska rezidenca Wood&Stone Lokve v okviru Art Circle, mednarodnega festivala vizualnih umetnosti. Vsako leto je v vasi delovalo šest akademsko izobraženih umetnikov, ki so ustvarjali v lesu in kamnu, osnovnima gradnikoma tukajšnjega življenja. Za njimi ostalo 12 kipov iz lesa in kamna, ki so postali del forma vive Lokve in katerih čuvaji so domačini vasi. SKupaj s kustosinjo, umetnostno zgodovinarko se bomo sprehodil od kipa do kipa in spoznali umetnike in njihovo sporočilo, ki so ga s kipi predali obiskovalcem vasi Lokve.

Prijave in kontakt:
E: loko.drustvo@gmail.com
Zbirno mesto: Lokve 22, 5252 Trnovo pri Gorici (pri Gostilni Lokve)

 

𝗜𝗡𝗙𝗢:
Vstopnina: 20,00 EUR

(blagajna od 20:00)

Za rezervacije in druge informacije pišite na:

E: loko.drustvo@gmail.com  ali kud.morgan@gmail.com / (ITA) info@controtempo.org


VEČ na :
 www.kudmorgan.org // https://controtempo.org