Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Četrta mednarodna konferenca v poljskem Wroclawu

DATUM OBJAVE 30. avgust 2021
VIR

Konec avgusta 2021 smo se predstavniki Mestne občine Nova Gorica v okviru mednarodnega projekta Culpeer4change skupaj s partnerji iz devetih držav odpravili na Poljsko, natančneje v izjemno lepo in zgodovinsko pomembno mesto Wroclaw.

Poljski partnerji, člani društva Brave Kids, so organizirali kar nekaj delovnih sestankov, na katerih smo se pogovarjali o dosedanjih dejavnostih in rezultatih ter o nadaljnjih načrtih. V petek, 27. avgusta, smo se udeležili mednarodne konference »Globalne kompetencje«, ki je potekala v vroclavski univerzitetni knjižnici.

Ob zaključku konference smo si udeleženci ogledali predstavo otrok, članov društva Brave Kids, nato pa še uradno odprtje zidnih poslikav. Pri izdelavi le-teh je zelo uspešno sodelovala tudi slovenska vsestranska umetnica Veronika Hozjan, ki je med drugim sodelovala pred dvema letoma tudi pri izdelavi zidnih poslikav v Novi Gorici. Indijska skupina »Dreamcatchers« je z izjemno zanimivim nastopom popestrila samo odprtje zidnih poslikav, katere se je udeležilo večje število otrok, njihovih staršev, starih staršev in drugih obiskovalcev.