Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Uvodno srečanje partenrjev strateškega projekta GREVISLIN

DATUM OBJAVE 01. december 2018
VIR

V Vili vipolže v Brdih je konec novembra potekal uvodni sestanek partnerjev projekta Grevislin - Zelena infrastruktura, ohranjanje in izboljšanje stanja ogroženih vrst in habitatnih tipov ob rekah, katerega osrednji cilj je razviti rešitve za skupne teritorialne izzive na področju dolgoročnega čezmejnega strateškega načrtovanja razvoja in varstva zelene infrastrukture, spremljanja stanja voda in biotske raznovrstnosti habitatov.

Na srečanju, ki je potekalo pod vodstvom vodilnega partnerja projekta RRA Severne Primorske, so se prisotni seznanili s splošnimi okviri projekta ter prisluhnili podrobnim predstavitvam posameznih delovnih sklopov s konkretnimi vsebinskimi projektnimi aktivnostmi.

Mestna občina Nova Gorica v sklopu projekta koordinira investicijski sklop, ki predvideva izvedbo osmih ukrepov na čezmejnem območju, ter sodeluje v vseh projektnih aktivnostih, vezanih na spremljanje in izboljšanje stanja živalskih in rastlinskih vrst ter novih pristopov pri izvajanju kmetijske dejavnosti na varovanih območij NATURA 2000. Na območju Mestne občine Nova Gorica bo vzpostavljena informacijska točka NATURA 2000 v prvem nadstropju vhodnega stolpa Gradu Rihemberk. Poleg tega bo izvedena ureditev parkirišča z zazelenitvijo na vstopni točki Lijak ob padalskem pristajališču. Za obe investiciji je uprava mestne občine v tem letu že pripravila vso projektno in investicijsko dokumentacijo ter pridobila gradbeno dovoljenje za ureditev parkirišča.