Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izglasovanih 40 projektov participat. proračuna

DATUM OBJAVE 26. junij 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Vsi občani novogoriške mestne občine, ki so dopolnili 15 let, so med 1. in 15. junijem lahko glasovali za predlagane in potrjene projekte participativnega proračuna mestne občine 2024 – 2026.  

Glasovalo je 2077 občanov, izglasovanih pa je bilo skupno 40 projektov (od 6 do 10 projektov na posamezno območje). Od tega je 14 projektov mladinskih, kar pomeni, da so jih predlagali mladi, stari od 15. do 29. let. Najbolj so se za glasovanje potrudili v območju 3 – KS Banjšice, Grgar, Grgarske Ravne-Bate, Lokovec in 5 – KS Osek-Vitovlje, Ozeljan-Šmihel, Šempas.

Izglasovani projekti se nanašajo zlasti na obnovo športnih igrišč, turistično signalizacijo, obnovo objektov, v katerih delujejo društva oz. krajevne skupnosti, opremo za prostore za druženje krajanov, izdajo zbornikov, fitnes na prostem, ureditev ekoloških otokov ipd.

Glasovanje je potekalo preko spletne platforme na spletni strani Mestne občine Nova Gorica. Za tiste, ki niso vešči uporabe računalnika in niso znali glasovati, je bila na voljo pomoč na sedežu novogoriške mestne občine in na sedežu vseh krajevnih skupnosti po občini.

Skupna vrednost vseh projektov znaša 559.000 evrov od razpisanih 600.000 evrov. Ostanek sredstev v višini 41.000 EUR se ni razporedilo med projekte, ampak se jih hrani kot rezervna sredstva v primeru povišanja cen pri izvedbi izglasovanih projektov. V letu 2024 se bo izvedlo 5 investicijskih projektov (en projekt na območje) v skupni višini 100.000 evrov, kajti prav toliko sredstev je tudi na voljo za izvedbo projektov participativnega proračuna za leto 2024. Ostali projekti se bodo izvajali v letih 2025 in 2026.