Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zapore cest v času 3. etape kolesarske dirke Po Sloveniji

DATUM OBJAVE 11. junij 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

30. jubilejna kolesarska dirka Po Sloveniji letos prihaja v Novo Gorico, in sicer v 3. etapi, ki se bo začela v Ljubljani. Na cilju na Kidričevi ulici kolesarje pričakujemo v petek, 14. junija, med 14.40 in 15.15. Na Goriškem se lokalne skupnosti v sodelovanju s številnimi klubi, društvi, zavodi in posamezniki že intenzivno pripravljamo na sprejem kolesarjev in gledalcev. Ta dan bodo ob progi potekale številne zanimive aktivnosti.

Posamezne ceste in parkirišča bodo zaradi priprav na dirko in izvedbe dirke v Novi Gorici zaprte.

Zapora Kidričeve ulice:

  • 🟩 Od krožišča z Erjavčevo ulico do semaforiziranega križišča z Vojkovo cesto 13. 6. 2024 od 17.00 do 14. 6. 2024 do 20.00 (odprta v nočnem času)
  • 🟩 Od krožišča z Erjavčevo ulico do Trubarjeve ulice od 13. 6. 2024 od 22.00 do 14. 6. 2024 do 20.00

Zapora Ulice Zorka Jelinčiča:

  • 🟩 13. 6. od 22.00 do 14. 6. do 20.00 (med Ulico Gradnikove brigade in Kidričevo ulico).

Zapore parkirišč:

  • 🟩 Vsa parkirišča na Kidričevi ulici v sklopu popolne zapore (zapora od 12. 6. 2024 od 22.00 do 14. 6. 2024 do 20.00)
  • 🟩 Pred hotelom Perla v četrtek 13. 6. 2024 od 5.00 do 14. 6. 2024 do 20.00
  • 🟩 Pred občinsko stavbo – celotno parkirišče od 12. 6. 2024 od 22.00 do 14. 6. 2024 do 20.00
  • 🟩 Parkirišče za občinsko stavbo in banko NKBM (zapora od 13. 6. 2024 od 23.00 do 14. 6. 2024 do 17.00).

Kidričeva ulica bo v času zapor namenjena parkiranju avtobusov in spremljevalnih vozil 25 najboljših kolesarskih ekip na svetu.

Najhitrejši kolesarji v boju za zeleno majico (med prvim in zadnjim se pričakuje do 20 min. razlike) bodo na območju Nove Gorice kolesarili v sledečem času:

  • Rožna Dolina - 13:04
  • Kromberk 1. - 13:10
  • Pod Škabrijelom 1. - 13:11
  • Ravnica 1. - 13:16
  • Solkansko tromostovje - 13:26
  • Brda - 13:40
  • Gorica (IT) - 14:12
  • Solkan (Mostovna) - 14:15
  • Kidričeva ulica 1. prihod - 14:17
  • Kromberk 2. - 14:21
  • Pod Škarbijelom 2. - 14:22
  • Ravnica 2. - 14:27
  • Solkan (Center) - 14:37
  • CILJ 3. etape, Kidričeva ulica - 14:40

V času dirke bodo na cestah številne zapore, najdaljše bodo v krajih, ki gostijo starte in cilje etap. Drugje bodo zapore občasno, ob prehodu kolesarjev. Posamezni odseki ceste se bodo zapirali 20 min. pred predvidenim prihodom kolesarjev. Podrobna časovnica je na voljo na dirka Po Sloveniji.

Vse obiskovalce dirke pozivamo, naj upoštevajo navodila policije in rediteljev, na dirko pa naj se odpravijo pravočasno. 

Aktivnosti ob trasi

Na Goriškem potekajo še zadnje priprave pred sprejetjem kolesarske karavane kolesarske dirke Po Sloveniji, ki jo v Novi Gorici na cilju 3. etape na Kidričevi ulici pričakujemo v petek, 14. junija, med 14.40 in 15.15. Ta dan v Novo Gorico in okolico ter Goriška brda vabimo vse ljubitelje kolesarstva, da navijajo skupaj z nami in pozdravijo kolesarje. V Novi Gorici bo živahno že po 12. uri, ko bodo na Kidričevi ulici parkirali avtobusi in spremljevalna vozila 25 najboljših kolesarskih ekip na svetu. Posebnost letošnje dirke je v njeni brezmejnosti, saj bo prečkala vse štiri državne meje, na Goriškem državno mejo s sosednjo Italijo. Tako v novogoriški mestni občini kot Občini Brda pripravljamo številne aktivnosti ob progi za čim lepši sprejem kolesarjev.

Na dvorišču samostana Kostanjevica bodo plesale plesalke MN Plesna šola z zelenimi tančicami, na nadhodu pri Qlandiji bodo z zelenimi baklami nastopili Terror Boysi iz ND Gorica, Mažoretno društvo GO Twirling bo plesalo v rondoju pri Qlandiji in na strehi SNG Nova Gorica, Sport Club Twist Nova Gorica bo nastopil na krožnem ob Gonzagi, Goriško gimnastično društvo bo nastopilo pred gostilno Hrast.

Vrtec in šola Svet Montessori Nova Gorica na križišču bosta nastopila ob gostilni Hrast. Krajani KS Kromberk in KS Ozeljan bodo sodelovali na poti na Škabrijel, ravno tako ob poti na Škabrijel zaigral Goriški pihalni orkester. OŠ Grgar bo z otroki navijala pri spomeniku generalu Borojeviću na Prevali. DS camping bo nastopil s konji na Ravnici. TD-Kuk Grgarske Ravne se bo predstavil z etnološkimi maskami na rondoju pod Sveto Goro.

Plezalska družina Mrak bo s 4 otroki plezala na kamnitem železniškem mostu v Solkanu. Vrvohodci iz društva SlackAlien bodo hodili po vrvi ob cestnem mostu v Brda. Plesno društvo Pro DC bo plesalo na brvi čez Sočo. Kajakaši Kajak kluba Soške elektrarne bodo veslali pod tromostovjem v Solkanu, kotalkarska kluba Kristal in KUK Nova Gorica bosta nastopila na Kidričevi ulici.

Na travniku pred novogoriško občinsko palačo bo postavljena QR koda s povezavo na platformo EPK, ki jo bodo medgeneracijsko povezani obkrožili starejši rekreativci in šolarji.

V Goriških brdih prav tako pripravljajo številne aktivnosti ob trasi. Več kot 40 otrok pripravlja poseben spektakel na stolpu v Gonjačah, sodelovali bodo stanovalci Doma starejših občanov v Podsabotinu, učenci OŠ Alojza Gradnika Dobrovo in podružnične šole OŠ Kojsko pripravljajo točko ob prihodu karavane, Kolesarski klub Brda aktivacijo ob trasi Vipolže – Cerovski klanec, Mladinsko društvo Hum veliko kolo na dvorani na Humu, krajan bo izdelal lesena kolesa, ki jih bodo razstavili v krožiščih, program bo bogat.

Tour of Slovenia je na svojih družbenih medijih objavil nagradno igro Mestne občine Nova Gorica in Občine Brda z naslovom "Vseslovenska kološtorja", v kateri iščemo najzanimivejšo anekdoto, ki se je kdaj pripetila s kolesom. Poleg e-skiroja v vrednosti 500 € bosta občini podarili še izposoje koles ter doživetja v obeh regijah. Nagradna igra poteka istočasno na Facebook in Instagram profilu Tour of Slovenia do 16. junija. Zmagovalce bo izbrala komisija nagradne igre (MO Nova Gorica, Brda & Tour of Slovenia). Razglasitev bo na uradnem kanalu FB in IG Tour of Slovenia. Pogoj za sodelovanje je starost nad 18 let.

Po zaključku dirke bomo pripravili video, v katerem bomo prikazali vse naše aktivnosti ob progi, ki jih bodo ustvarila naša društva, klubi, zavodi in vsi ostali sodelujoči.