Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Veliki spektakel za odbojkarice na Goriškem

DATUM OBJAVE 22. maj 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Veliko praznovanje 50-letnice ženske odbojke na Goriškem se je v soboto, 20. maja, zaključilo s spektakularnim šovom na Bevkovem trgu sredi Nove Gorice. Na osrednjem dogodku je več kot 1000-glavo množico nagovoril predsednik vlade dr. Robert Golob, ki je v preteklosti imel pomembno vlogo pri razvoju goriške odbojke, dogajanje, kakršnih smo vajeni samo ob odprtju velikih športnih dogajanj po svetu, pa so soustvarjali Maja Keuc – Amaya, Goriški pihalni orkester, plesalci Plesne šole MN Dance Company, Magično gledališče Serpentes in aktualne odbojkarice GEN-I Volley, v vlogi, v kakršni jih še nismo videli!

»Je že res, da je med moškimi športi najpopularnejši nogomet, a nobenega dvoma ni, da je ženski šport številka ena v Novi Gorici odbojka! Vesel sem, da sem med vami! Vesel sem, da spet čutim to prijetno goriško sapico!« je bil na slovesnosti ob praznovanju 50-letnice ženske odbojke na Goriškem vidno sproščen in nekoliko sentimentalen predsednik vlade RS dr. Golob. Prav on je pred leti, ko je na Goriškem deloval še kot gospodarstvenik, bil tisti, ki se je dvignil iz množice in se odločno zavzel za žensko odbojko na Goriškem ter jo kot častni predsednik dvignil še stopničko višje.  

O tem, kako pomembno vlogo v mestu Nova Gorica in njeni okolici je odbojka imela v pol stoletja dolgi zgodovini, se je strinjal tudi župan mestne občine Nova Gorica Samo Turel. Z novimi uspehi, ki jih je prineslo drugo mesto odbojkaric GEN-I Volley se navijači Nove Gorice, kot je povedal, spet dvigajo na noge!

Gostitelj dogodka in predsednika Odbojkarskega Kluba dr. Dejan Paravan pa je bil najbolj prevzet ob pogledu na množico odbojkaric iz različnih generacij, ki so se zbrale na slovesnosti in zaigrale na čustveni Tekmi legend. »Odbojka je način življenja. Neprecenljivo je opazovati, kako se iz deklic, navdušenk nad odbojko, razvijajo mlada odločna dekleta, kasneje ženske, z jasno perspektivo in občutkom za skupnost!«

Z emocijami napolnjen dogodek v režiji podjetja Markacija je vrhunec dosegel s častno podelitvijo zahval posameznikom, ki so se skozi 50 let zavzemali in posebej angažirali za razvoj in ohranjanje ženske odbojke na Goriškem. Posebno zahvalo so prejeli: Elizej Prinčič, Edica Kodrič, Zvonko Šuler, Miha Mačus, Majda Čičić, Tina Lipicer Samec, sicer tudi izvršna direktorica GEN-I Volley, Aleksandra Milosavljević, Petra Kramolc Gorjup, Tjaša Tabaj Pušnar, Janja Križman, Patricija Bukovec Mori, Vita Vidič, Katarina Spačal, posebno posthumno priznanje pa sta v imenu Ivana Kovačiča kot začetnika ženske odbojke na Goriškem in Jolande Slokar prevzeli njuni družini.

Razigrano vzdušje so na odru s posebno plesno točko pričarale aktualne igralke GEN-I Volley, ki so nastopile v legendarnih dresih, s katerimi so članice OK Gorica skozi vseh 50 let osvajale najvišje lovorike. Premierno za to priložnost, pa so oblekle tudi povsem nov dres GEN-I Volley kluba z zlatimi črkami in številkami, ki že napoveduje nove uspehe naslednje sezone.

Na dogodku, ki sta ga izjemno lepo povezovala Martina Arčon in športni novinar Ervin Čurlič, domače odbojkarice niso pozabile niti na dobrodelno noto. Z licitacijo UNICEF-ove punčke iz cunj, ki so jo oblečeno v dres GEN-I Volley poimenovali kar Goriška strela, so za otroke iz razvijajočih se držav zbrali zajeten znesek.

Ob 50-letnici ženske odbojke na Goriškem ostajajo lepi spomini in bogata razstava, ki si jo v prihodnjih dveh tednih še lahko ogledate v izložbi modnega doma Nova Gorica na Bevkovem trgu.

 

Foto: Nik Velikonja

 

Občani na Bevkovem trgu sedijo in spremljajo prireditevNagovor predsednika Vlade RS Roberta GolobaNagovor župana MONG Sama TurelaŽenske igrajo odbojko na Bevkovem trguPevka Maja Kevc - Amaya pojeNagovor predsednika OK Gorica Dejana ParavanaRokovanje ministra Mateja Arčona in predsednika Vlade RS Roberta Goloba