Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje z direktorji javnih zavodov v občini

DATUM OBJAVE 02. februar 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Petra Kokoravec, direktorica Zdravstvenega doma Osnovno varstvo Nova Gorica, je povedala, da zaenkrat težav z zagotavljanjem zdravnikov ni, trudijo se, da bi tako ostalo tudi v prihodnje. Zagotavljanje ustreznih prostorov za opravljanje dejavnosti je po njenih besedah dobro zastavljeno. Pravkar se je začela gradnja prizidka (3. faze) Zdravstvenega doma Nova Gorica. Novi prostori se jim obetajo tudi v stavbi Nove KBM v Novi Gorici. Dobro sodelujejo z zavodom Goriške lekarne Nova Gorica. Direktorica mag. Ester Košiček je povedala, da bi radi v Goriških lekarnah posodobili in povečali centralno lekarno v Novi Gorici, želijo si tudi zagotoviti ustrezne dostope do lekarne za bolnike in ljudi z oviranostmi. Goran Štekar iz Zdravstvenega doma Zobozdravstveno varstvo Nova Gorica je povedal, da kadrovskih težav zaenkrat nimajo in da so prav tako kot v Zdravstvenem domu osnovno varstvo Nova Gorica v pričakovanju prostorov v stavbi Nove KBM v Novi Gorici.

Erika Lojk, direktorica Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, je povedala, da se število turistov v občini povečuje. V novogoriški mestni občini so v letu 2022 zabeležili 170.000 nočitev. 85% je tujih gostov, 15% pa domačih. Od tujih gostov je 85 % Italijanov (pa ne samo igralniških gostov), sledijo Avstrijci, Hrvati in Madžari, Nemci, turisti z območja Beneluksa, opaža izredno povečanje števila francoskih gostov. Povedala je, da našo destinacijo na tujih trgih močno promovirajo tudi v luči Evropske prestolnice kulture, za katero že vlada zanimanje. Projekt EPK zanima tudi domače turistične ponudnike, ki bi se radi na leto naslova posebej pripravili. Poudarila je tudi pomembno vlogo turističnih društev v občini.

Romina Kerševan iz Mladinskega centra Nova Gorica je povedala, da delujejo na štirih lokacijah, na Bazoviški, v e-Hiši v Xcentru, v počitniški hiši Čepovanka, imajo pa tudi pisarno za področje sociale v skupnostnem centru. Mlade želijo opolnomočiti za razvoj in jih kot aktivne udeležence vključiti na različna področja družbenega delovanja. Pomembno dejavnost izvajajo tudi na področju preventive. Pripravlja se tudi strategija za mlade novogoriške mestne občine, ki je v zaključni fazi.

Aleksandra Fortin, direktorica Javnega zavoda za šport Nova Gorica, je predlagala prenovo strateških dokumentov na področju športa. V teku je tudi priprava strategije za šport novogoriške mestne občine.

Nada Uršič Debeljak, direktorica Ljudske univerze Nova Gorica, pa je povedala, da imajo letno od 3000 do 6000 udeležencev njihovih dejavnosti na področju vseživljenjskega učenja. Poudarila je pomen vseživljenjskega izobraževanja, pomemben je tudi sprejem programa izobraževanja odraslih.

Srečanje župana z direktorji javnih zavodov, udeleženci sedijo ob mizi v Zeleni dvorani občinske stavbeSrečanje župana z direktorji javnih zavodov, udeleženci sedijo ob mizi v Zeleni dvorani občinske stavbeSrečanje župana z direktorji javnih zavodov, udeleženci sedijo ob mizi v Zeleni dvorani občinske stavbe