Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Temeljni kamen prizidka zdravstvenemu domu

DATUM OBJAVE 20. januar 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Direktorica novogoriškega zdravstvenega doma Petra Kokoravec, novogoriški župan Samo Turel in direktor podjetja Makro 5 gradnje d.o.o. Igor Hvastja so danes za stavbo novogoriškega zdravstvenega doma skupaj položili temeljni kamen za nov prizidek zdravstvenega doma. Če bo šlo vse po sreči, se bomo njegovega odprtja razveselili maja prihodnje leto. Tako se bodo uresničila prizadevanja vseh, ki so se že dve desetletji trudili, da bi zdravstveni dom pridobil prepotrebne prostore. Zgrajen bo štiri etažni objekt s površino 3.000 m2  in podzemno garažo s prostorom za 240 vozil. V prizidku bodo urejeni prostori za ambulante pediatrije, fizioterapije, družinske medicine in ginekologije. S tem bomo zagotovili, da bo na enem mestu združena večina storitev osnovnega zdravstvenega varstva v Novi Gorici. Ocenjena vrednost investicije znaša 12,9 milijona evrov. Od tega bo novogoriški zdravstveni dom prispeval 7 milijonov evrov, 2,5 milijona evrov bo prispevalo Ministrstvo za zdravje RS, preostala sredstva, 3,4 milijona evrov pa je zagotovila novogoriška mestna občina. Prizidek bo gradilo podjetje Makro 5 gradnje d.o.o. iz Kopra.

 V novogoriškem zdravstvenem domu poudarjajo, da so to zanje in za paciente težko pričakovani prostori, ki jim bodo bistveno olajšali izvajanje dejavnosti. Petra Kokoravec, direktorica Zdravstvenega doma Osnovno Varstvo Nova Gorica, je povedala: »Za Zdravstveni dom Osnovno varstvo je današnji dan izjemno vesel in pomemben, saj smo nanj čakali dolgih dvajset let, morda celo več. Prostorska stiska, s katero se že leta srečujemo, je vsak dan hujša. Sicer jo dokaj uspešno rešujemo z najemanjem prostorov, vendar to nikakor ne more biti trajna rešitev. Prav objekt, za katerega smo danes postavili temeljni kamen, nam bo omogočil, da vso svojo dejavnost, ki jo izvajamo v Novi Gorici, združimo na eni lokaciji, kar bo bistveno olajšalo in izboljšalo kakovost našega dela.«  

Novogoriški župan Samo Turel se veseli novega pomembnega projekta o občini in se je ob današnji priložnosti zahvalil vsem predhodnikom ter vsem, ki so pripomogli k začetku gradnje prizidka: »Nov prizidek zdravstvenega doma je zelo velika pridobitev za celotno mestno občino in širše. Po več kot dveh desetletjih prizadevanj in veliki prostorski stiski v obstoječih prostorih bomo končno dobili moderne prostore, s katerimi bomo omogočili boljše delo zdravstvenim delavcem in pa predvsem boljše pogoje pacientom. Zahvala gre vsem, ki so v teh dveh desetletjih kakorkoli pripomogli k temu projektu. Pomembna pridobitev bo tudi javna podzemna garaža. Poleg tega mestna občina v objektu Nove KBM v Novi Gorici ureja prostore, kamor bo novogoriški zdravstveni dom umestil dejavnost Centra za krepitev zdravja, v njih pa bodo tudi prostori za zobozdravstvo.

Covid ambulanta je zdaj nameščena pred zdravstveni dom. Izvajanje brisov na covid pa je že eno leto omogočeno na začetku severnega dela Kidričeve ulice. Vstopi v obstoječe stavbe zdravstvenega doma so enaki kot doslej. Paciente in druge obiskovalce v zdravstvenem domu prosijo, da sicer če je le mogoče, v zdravstveni dom vstopajo skozi glavni vhod z Rejčeve ulice.

Foto: Ana Rojc

Množica stoji na slovesnosti ob postavitvi temeljnega kamna, pevka poje.

Direktor izvajalca, župan in direktorica zdravstvenega doma postavljajo temeljni kamen.