Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Imenovana nova podžupana, Marko Tribušon in Anton Harej

DATUM OBJAVE 03. januar 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Samo Turel je v petek, 30. decembra 2022, imenoval dva podžupana novogoriške mestne občine, in sicer Marka Tribušona iz Liste za razvoj, ter Antona Hareja, ki prihaja iz NSi. Marko Tribušon, ki je vlogo podžupana opravljal že v mandatu Mateja Arčona med letoma 2014 in 2018, bo zadolžen zlasti za področje gospodarstva in krajevnih skupnosti, Anton Harej pa za področje kmetijstva in turizma. Oba bosta funkcijo opravljala poklicno.

Ob imenovanju podžupanov je župan Samo Turel povedal: »Podžupanoma želim uspešno delo. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi in sodelovanjem še bolje prispevali k razvoju mestne občine, in sicer tako mesta kot podeželja. Dela je veliko, področja, ki jih bosta pokrivala, so zahtevna in pomembna, zato bo njuna pomoč dobrodošla.»

Marko Tribušon je rojen 17. aprila 1967.  Po končanem šolanju se je zaposlil v takratnem podjetju MIP Nova Gorica, kjer je opravljal naloge serviserja hladilnih naprav in upravljalca energetskih naprav. V letu 1992 se je odločil za samostojno pot in odprl podjetje Tecnomar, ki se ukvarja s proizvodnjo hladilnih sistemov za industrijo, toplotnimi črpalkami in klimatskimi napravami ter uspešno posluje že več kot 30 let. Bil je predsednik OOZSMS Ozeljan, predsednik športnega društva MIP, predsednik Turističnega društva Ozeljan – Šmihel in več mandatov predsednik KS Ozeljan – Šmihel. Vsa ta leta je bil aktiven tudi v Območno obrtno-podjetniški zbornici Nova Gorica kot član in predsednik skupščine ter član upravnega odbora. Od leta 2010 je mestni svetnik.

Anton Harej je rojen 7. marca 1977. Doslej je opravljal delo sekretarja v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiki. Med aprilom 2021 in junijem 2022 je bil državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Med aprilom 2020 in aprilom 2021 je bil sekretar v kabinetu Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Od leta 2014 dalje je bil mestni svetnik.  Od leta 2020 predseduje Zavodu Konzorcij vinarjev Vipavske doline.

Podžupan Marko TribušonPodžupan Anton Harej