Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Objavljen razpis za prodajo zemljišč v Poslovno-ekonomski coni Nova Gorica – Kromberk (PEC)

DATUM OBJAVE 08. november 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je na podlagi sklepa novogoriškega mestnega sveta na spletni strani občine www.nova-gorica.si (rubrika Razpisi) objavila namero za prodajo zemljišč v skupni izmeri 21.212 m2, ki ležijo med dvema zgrajenima conama (nekdanji MIP in Merkur), ter med Kromberško vpadnico in Panovcem v Novi Gorici. Območje v naravi predstavlja nepozidano stavbno zemljišče, ki je po določilih prostorskih planskih aktov novogoriške mestne občine opredeljeno za pozidavo večnamenskih objektov za poslovne, proizvodne, obrtne, trgovske in servisne dejavnosti. Cena kvadratnega metra zemljišča znaša 57,12 €.

Več o pogojih prijave v povezavi: https://www.nova-gorica.si/razpis/44255/namera-o-sklenitvi-neposredne-pogodbe-za-prodajo-nepremicnin-na-obmocju-pec-kromberk

V prihodnjih dneh bo na spletni strani Mestne občine Nova Gorica www.nova-gorica.si za zainteresirane kupce objavljen predlog termina za podrobnejše razgovore.

Primerjalne prednosti  za investitorje v to cono so naslednje: možnost  ugodnega nakupa zemljišča v regijskem središču z dobro prometno povezavo in možnostjo do 80 % sofinanciranja komunalnega prispevka; podjetja imajo možnost izbire obsega površine, ki jo potrebujejo za zagon oziroma širitev poslovne dejavnosti; nova poslovno-ekonomska cona ponovno odpira prostorske možnosti za poslovanje podjetij; zasnova poslovne-ekonomske cone nudi fleksibilnost, kjer se lahko podjetja združijo in kupijo skupaj eno zemljišče ali več; ravno zaradi take ureditve zemljišč je projekt primeren tako za manjša kot tudi srednja podjetja. Nova Gorica je regijsko in  izobraževalno središče tako tehnične narave kot tudi družboslovnih vsebin. Poleg tega ima tudi univerzo, zato je kader, ki se danes izobražuje v Novi Gorici, zanimiv in predstavlja konkurenčne kadre v prihodnosti. Cona bo z mestom povezana z avtobusnim mestnim prometom, v njej bo postavljena izposojevalnica koles Go2Go.

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič je ob objavi razpisa povedal: »Po veliko naporih spet odpiramo večje območje in ga dajemo na razpolago investicijam, podjetnikom, gospodarstvu, razvoju delovnih mest. To je bilo pri nas zelo potrebno, saj od leta 2004 nismo imeli več novih con. To nikakor ni zadnja cona. Povpraševanja je več, kot je prostora v tej coni, zato že vzpostavljamo naslednjo cono, pripravljamo dokumente za ureditev cone nekdanjega pohištvenega podjetja, bistveno večje cone, kjer je še veliko uporabnih površin za investicije. Hkrati pa smo z nakupom območja nekdanje solkanske industrije apna v Solkanu omogočili tudi širitev naše najbolj uspešne poslovne cone, solkanske obrtne cone. Širitev solkanske cone pomeni, da investiramo oziroma na tem območju širimo možnost razvoja gospodarstva tistim podjetjem, ki danes že dobro delujejo in so uspešna na svetovnih trgih.«

Naložbo »Izgradnja Poslovno-ekonomske cone Nova Gorica – Kromberk« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

 

Informativni sestanek o coni PEC

Mestna občina Nova Gorica je 4. novembra 2022 na spletni strani objavila Namero o sklenitvi neposredne pogodbe za prodajo nepremičnin na območju Poslovno-ekonomske cone Nova Gorica –Kromberk.

V petek, 18. novembra 2022, bo ob 9.00  v Stekleni dvorani Mestne občine Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 1, 1. nadstropje) informativni sestanek, namenjen potencialnim kupcem zemljišč. Sestanek ni obvezen in nima neposredne povezave z možnostjo sodelovanja na razpisu.

Vljudno vabljeni.

 

Računalniški prikaz poslovno-ekonomske cone.

Računalniški prikaz poslovno-ekonomske cone.