Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Napoved vojaške vaje na območju naše občine

DATUM OBJAVE 30. maj 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Med 3. in 7. junijem 2024 bo na območjih Nova Gorica, Kanal ob Soči, Tolmin, Idrija, Sevnica, Radeče ter letališč Cerklje ob Krki in Brnik potekala mednarodna vojaška vaja Gromsko krilo 2024.

Namen vaje, ki jo organizira in vodi poveljstvo 15. brigade vojaškega letalstva in zračne obrambe Slovenske vojske, je skupno usposabljanje certificiranih kontrolorjev združenega ognja, poveljstev in štabih organov, letalskih posadk in načrtovalcev združenega ognja ter pripadnikov specialnih enot.

V mestni občini bo osrednje dogajanje na območju Bat in Banjšic, kjer bodo potekale vaje iz različnih taktičnih postopkov z manevrskim strelivom. Na delovni točki bo prisotnih okoli 20 vojakov z različnimi vojaškimi vozili in opremo.

Uporaba efektov hrupa in dima bo minimalna, udeleženci pa se bodo z vozili premikali po javnih cestah in utrjenih poteh.

Območje bodo občasno preletavala vojaška letala in helikopterji Slovenske vojske.