Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova Gorica s poletno plažo

DATUM OBJAVE 08. junij 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Plaža bo v svoji končni obliki zavzemala večino prostora (travnika) pred stavbo Mestne občine Nova Gorica. Dela v tem trenutku še potekajo, (na prireditvenem prostoru bo zaradi ureditve ustreznega peščenega dela več kot 300 ton mivke), zaključena pa bodo v soboto, ko bo plaža tudi uradno odprla vrata. Obiskovalcem bodo na voljo gostinske storitve, peščene, lesene in travnate površine, otroško igrišče, v času svetovnega prvenstva v nogometu bo mogoče tekme vse dni spremljati tudi v klimatiziranem šotoru velikosti 12 x 25 metrov. Koncept plaže omogoča nadgraditev osnovne ponudbe in dodajanje različnih športno-zabavnih elementov, že od začetka pa bo možno igranje odbojke na mivki, nogometa na mivki, poskrbljeno bo tudi za ljubitelje ročnega nogometa, za najbolj ogrete bodo na voljo tudi tuši.

Plaža bo tudi osrednji prostor za večje glasbene prireditve in druge večje dogodke v Novi Gorici. Družba Hit je v projekt pritegnila številne lokalne organizatorje, ki so v preteklosti dogodke pripravljali vsak zase, sedaj pa se bo poskušalo čim več programov združiti in v Novi Gorici zagotoviti zabaven poletni utrip.

Plaža bo delovala vsak dan od dopoldanskih ur do večera. Dnevno glasbeno in športno dogajanje bodo popestrili številni DJ-i in koncerti glasbenih skupin. Program dogajanja do 15. julija je že znan in potrjen. Ko bo plaža zaživela, se bodo dodajale tudi nove vsebine in dogodki, ki bodo dodatno popestrili poletno dogajanje v Novi Gorici.