Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Za konec tedna, 5. in 6.2.2015, dve fotografski razstavi

DATUM OBJAVE 04. februar 2015
VIR Mestna občina Nova Gorica

Foto klub Nova Gorica ne pozna zimskega spanja. V ciklu Glasbenih večerov, ki jih organizira Glasbeno društvo Nova, bodo v  četrtek 5. februarja, v prostorih Kulturnega doma v Bukovici, predstavili razstavo svojih članov. Fotografska razstava bo dopolnilo Prešernovega glasbenega večera v naslednjih dneh pa bo poskrbela za poživitev občinskih prostorov. Gre za izbor del članov, ki je bil v decembru prikazan  Hiši kulture v Šmartnem in je navdušil briško publiko. Članstvo Foto kluba Nova Gorica sestavljajo tudi fotografi  iz občine Renče-Vogrsko. Tokratna razstava pomeni prvo predstavitev klubske dejavnosti v njihovi občini.


Naslednji dan, v petek 6. februarja, pa bodo v avli Mestne občine ob 18 uri, odprli razstavo pod naslovom: Kitajska-Ljudje-Ulica, priznanega srbskega fotografa, člana Foto kluba 202 iz Zaječarja. Radojce Raše Milojevića. Razstavljene črnobele fotografije so izbor del, posnetih na daljšem potovanju po Kitajski. Ivan Protič, srbski umetnostni zgodovinar, v spremni besedi kataloga pravi, da ob gledanju razstavljenih fotografij  začutimo vonj egzotične Azije. Vidimo daljni neznani svet, potopljen v tradicijo in  popolnoma različno kulturo. Rašine fotografije prikazujejo ljudi v nekem samosvojem intimnem svetu dnevnih opravil in dejavnosti, ki ne podlegajo hitrosti, ki jo današnji civilizacijski tokovi diktirajo. Miroslav Predojevič, mojster fotografije,  v svoji oceni beograjske postavitve razstave, ugotavlja, da posnetki predstavljajo mozaik sestavljen iz malih običajnih stvari in kratkih trenutkov iz življenja akterjev posameznih zgodb. So drobceni utrinki, brez globokih  in pompoznih vsebin. Prav prikaz teh malih stvari pa daje težo in predstavlja največjo vrednost Milojevićevih fotografij. Pričujoča razstava predstavlja vrh dosedanjega sodelovanja med zaječarskim in novogoriškim fotoklubom, ki že par let plodno sodelujeta pri organizaciji skupne mednarodne krožne razstave Ekološka resnica.