Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Plesna predstava Za tančico skrivnosti

DATUM OBJAVE 18. november 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Športni klub Pro dance

prijazno vabi k ogledu plesne predstave v okviru ART SREDICE Kulturnega doma Nova Gorica

ZA TANČICO SKRIVNOSTI

v sredo, 19. novembra 2014, ob 20.15
v veliko dvorano Kulturnega doma Nova Gorica.


Orientalski ples je starodaven ples z bogato kulturno tradicijo. Skozi zgodovino se je ves čas spreminjal in nadgrajeval. Današnja oblika se stilsko zelo spreminja glede na celino, pa tudi na plesalko oziroma plesalca. Njegov razpon sega od folklornih, tradicionalnih oblik pa vse do modernejših izrazov in raznih mešanic z drugimi plesnimi stili (npr. sambo, flamenkom, tangom, afriškimi plesi, ...). Pri orientalskih plesih sta bistveni neverjetna senzibilnost in ženstvenost, ki jo začutijo tudi gledalci ob izmenjavanju mehnkih in ognjevitih gibov. Ples vedno spremlja ritmična glasba, ki je dinamično predstavljena skozi plesalkino telo.
V predstavi plešejo plesalci Športnega kluba Pro dance Nova Gorica. Skupina deluje pod vodstvom Nike Mlakar, ki velikokrat sodeluje tudi z drugimi plesalkami tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Poleg sodelovanja v večih mednarodnih predstavah v skupini in kot solistka je tudi sama že postavila predstavo z naslovom Layali Al Sharq. Pohvali se lahko s tremi naslovi svetovne prvakinje v orientalskih plesih, nazadnje v letošnjem maju. V predstavi bo skozi ples delila svoje izkušnje in pogled na čudoviti ples vzhoda.

Vstopnina: rezervacija ŠK Pro dance 5 € (prodance.ng@gmail.com), na blagajni KD NG 9 €.