Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Startup vikend

DATUM OBJAVE 04. april 2014
VIR Mestna občina Nova Gorica

Tokratni študentski startup vikend privabil še več novih znanj željnih študentov

Na Startup vikendu Slovenija, bo v petih mestih po Sloveniji, več kot 500 študentov razvijalo podjetniške ideje in ustvarjalo svojo karierno prihodnost.


(Vrtojba, 3. april 2014)
Od 04. do 06. aprila 2014, bo sočasno potekal podjetniški vikend za študente po Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu.
Interdisciplinarni timi, sestavljeni iz študentov različnih fakultet, bodo tekmovali v tem, kdo bo v izjemno skoncentriranem času (v dveh ali treh dneh) ustvarili boljši prototip oziroma poslovni model podjetja, katerega bodo skušali tudi preveriti na trgu ter postaviti temelje za nadaljnji razvoj ideje v podjetje.

Podjetniški vikendi za študente so, v skladu z globalnimi trendi spodbujanja podjetništva med mladimi, intenzivni, interdisciplinarni, osredotočeni na konkretizacijo ter ne nazadnje tudi zabavni vikendi, na katerih študentje razvijajo svojo poslovno idejo po najsodobnejših metodologijah (»d.school«, »lean startup« in »business model generation«). Gre za metodologije, ki jih učijo najboljše poslovne šole, kot je Stanford, Harvard, MIT in druge.

Cilj tovrstnega usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje, hkrati pa je tovrsten pristop pomemben za razvoj mehkih veščin, ki so danes nujne za njihov karierni razvoj.

Zbrane študente bodo nagovorili uspešni slovenski poslovneži

Pomemben element vikendov je tudi motivacija. Organizatorji k sodelovanju povabili uspešne in karizmatične slovenske podjetnike, ki bodo nagovorili študente, kjer bodo razkrili svojo podjetniško zgodbo ter koristne nasvete iz prve roke kako se lotiti trdega podjetniškega dela in kako zgraditi uspešno globalno podjetje. V Novi Gorici bo motivacijski mentor Luka Manojlović.

Neprecenljiva pomoč mentorjev

Študentom bodo skozi celotni vikend na voljo uspešni podjetniki in mentorji, ki bodo s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega poslovnega modela oz. prototipa podjetja. Vsaka podjetniška skupina mora zagotoviti rezultate, in sicer prototip, Business Model Canvas, osnutek prodajne spletne strani, anketo med potencialnimi kupci ter predstavitev pred komisijo.

V vseh  5-ih mestih je udeležbo potrdilo več kot 40 mentorjev.

 

V Novi Gorici bodo sodelovali nasrednji mentorji:

-          Tomaž Jug, Editor d.o.o.,

-          Rok Gulič, Editor d.o.o.,

-          Matej Peršolja RS5 d.o.o.,

-          Mitja Mikuž, Primorski tehnološki park d.o.o.

-          Irena Robek, Hexapad.

 

 

Izbor zmagovalne ekipe

Organizatorji bodo zadnji dan sestavili komisijo iz podjetnikov, mentorjev, investitorje in predstavnikov podpornega okolja, ki bo med vsemi idejami razglasila zmagovalca. Predstavitev podjetniških idej in razglasitev zmagovalne ekipe bo na potekala v nedeljo, 6. aprila, ob 17. uri.

V Novi Gorici bodo komisijo sestavljali:

-          Matej Peršolja RS5 d.o.o.,

-          Tomaž Puc, S3MEA d.o.o

-          Matija Klinkon, Led luks d.o.o.,

-          Goran Miškulin, Spintec d.o.o.,

-          Peter Marc, Parcom d.o.o.

 

Pet krajev v Sloveniji, šest lokacij. Vabljeni na obisk!

Odziv študentov je presegel pričakovanja organizatorjev, saj se je prijavilo več kot 500 udeležencev. Startup vikend bodo potekal v petih slovenskih mestih na skupaj šestih lokacijah. Predstavnike medijev vljudno vabimo k udeležbi na posameznih lokacijah dogajanja:  

Mesto

Lokacija in program

Kontakt

Ljubljana

Tehnološki park Ljubljana

Elvisa Basailovič, 041 850 115, elvisa.basailovic@tp-lj.si

Ljubljana

Ljubljanski univerzitetni inkubator

Urška Simčič, 051 660 148, urska.simcic@lui.uni-lj.si

Novo mesto

Podjetniški inkubator Podbreznik

Tjaša Kump Murn, 031 390 449, tjasa@inkubator-nm.si

Nova Gorica

Primorski tehnološki park

Tanja Kožuh, 041 577 210, Tanja.Kozuh@primorski-tp.si

Koper

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske

Andrej Medved, 051, 684 200, andrej@uip.si

Maribor

Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM

Mag. Jure Verhovnik, 041 316 331, jure.verhovnik@irp.si

 

Dogajanje na največjem startup vikendu bomo organizatorji ažurno beležili tudi na spletni strani, Facebook strani ter na Twitterju

 

Organizatorji in kontakti

Enotno podjetniško akcijo za mlade, ki poteka ob priložnosti globalnega tedna podjetništva organizirajo člani konzorcija Zavod Ypsilon, Tehnološki park Ljubljana d.o.o., Ljubljanski univerzitetni inkubator d.o.o., Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerza v Mariboru, Primorski tehnološki park d.o.o., Univerzitetni inkubator Primorske d.o.o. in Razvojni center Novo Mesto d.o.o., in sicer v okviru programov Iniciative Start:up Slovenija in 47 visokošolskih zavodov, v okviru petih univerzitetnih oziroma visokošolskih središč.

Izvedbo projekta sta omogočila Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Vel informacij:

Tanja Kožuh, Primorski tehnološki park
T: 05 393 24 54, M: 041 577 210
E: tanja.kozuh@primorski-tp.si