Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Svetovno prvenstvo v kajak kanu slalomu, Ljubljana 2010 - SLOKA 2010

DATUM OBJAVE 18. avgust 2010
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Glede na vrhunske rezultate, ki so jih v pretekli in tekoči tekmovalni sezoni dosegli slovenski kajakaši, Peter Kauzer z osvojitvijo naslova svetovnega in evropskega prvaka, 2. mesto kajakaša, Jureta Megliča, na nedavnem evropskem prvenstvu in 3. mesto na lanskem svetovnem prvenstvu dvojca Taljat-Božič, kaže, da bo letošnje svetovno prvenstvo še posebej napeto. Visoka stopnja vrhunskosti, ki jo kažejo slovenski športniki, je izhodišče tudi za organizacijski odbor prvenstva, ki se nanj intenzivno pripravlja čez več kot leto dni. Njihova želja je poleg zagotavljanja optimalnih pogojev za izvedbo tekmovalnega dela, zagotoviti edinstveno izkušnjo tudi za vse obiskovalce in v Ljubljani ustvariti pravi »kajakaši festival«. Pokroviteljstvo nad svetovnim prvenstvom je prevzel predsednik države, dr. Danilo Türk, častni predsednik organizacijskega odbora pa je župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Jankovič, kar daje dogodku še večjo veljavo.

V Ljubljani se bo za naslove najboljših na svetu potegovalo 350 športnikov iz 70 držav. Med njimi bo tudi okoli 15 slovenskih tekmovalcev, izmed katerih se jih bo kar nekaj potegovalo za osvojitev najvišjih mest. Peter Kauzer bo pred domačimi navijači branil naslov svetovnega prvaka, odlično uvrstitev z lanskega svetovnega prvenstva, 3. mesto, pa bosta branila Sašo Taljat in Luka Božič v kanuju dvosedu. Slovenci veljajo za reprezentanco, ki je močna in predstavlja trd oreh za ostale, tuje ekipe tudi v ekipnih tekmovanjih, zato pričakujejo zanimive in zelo napete kajakaške boje na savskih brzicah.

MASKOTA

Maskota Sloke 2010 je prisrčen Potočni rak, ki je sam po sebi simbol čiste vode, življenja v vodi in okrog nje. Hkrati je rak tudi žival, ki deluje samozavestno, bojevito in na drugi strani živahno. Z veseljem se bo pridružil vsem tekmovalcem in postal del njihove druščine, saj tudi oni veljajo za samozavestne, na tekmovalnih prizoriščih za zelo tekmovalne in nemalokrat tudi za zelo živahne. S svojo igrivostjo bo poskrbel za veliko zabave na prvenstvu in na vseh dogodkih, povezanih s Sloko.

SLOKA KOT »KAJAKAŠI FESTIVAL«

Organizatorji Sloke 2010 so pripravili tudi številne spremljevalne aktivnosti – nekatere so ekološko obarvane, nekatere predstavljajo kajakaštvo nekoliko drugače. V okviru tega bo med samim prvenstvom kajakaško obarvano osrčje Ljubljane, kjer si bodo lahko vsi mimoidoči ogledali zanimivo razstavo Kayart, delo španskega umetnika, Armengola Tolse Badie, vzporedno pa si bo moč ogledati tudi razstavo kajakov, ki so jih poslikali osnovnošolski otroci. Prvenstvo se bo uradno začelo s slavnostnim odprtjem, v torek, 7. septembra 2010, na Prešernovem trgu ob 20. uri, celotno dogajanje se nato od srede in vse do nedelje seli v Tacen.

Tam bodo organizatorji skupaj z Zavodom za fair play in strpnost v športu izvedli projekt »Navijajmo za vse športnike«, s katerim želijo poskrbeti, da se bo prav vsak tekmovalec počutil domače na tacenski kajakaški progi. Celotnega tekmovanja se bo udeležilo več kot 3.000 otrok iz slovenskih osnovnih šol, ki se bodo še posebej pripravili na ustvarjanje pravega mednarodnega navijaškega vzdušja.
NAKUP VSTOPNIC

Posebnost Sloke 2010 je nakup vstopnic, kupili jih bodo namreč vsi – tudi organizatorji, sponzorji, prostovoljci, obiskovalci in častni gostje. Del izkupička od vstopnic, kupljenih s strani organizatorjev, bo namenjen donacijski akciji lokalne skupnosti. Cena dnevne vstopnice je od 5 € naprej, za otroke do 12. leta bo veljala polovična cena.

Obiskovalci lahko kupijo vstopnice v vseh prodajalnah Eventima, na Petrolovih prodajnih mestih in pri ostalih poslovnih partnerjih, ki so del Eventimove prodajne mreže. Vstopnice si lahko zagotovijo tudi prek njihove spletne strani www.eventim.si oziramo ob začetku svetovnega prvenstva na prizorišču dogajanja.

DOSTOP DO TEKMOVALNEGA PRIZORIŠČA

Obiskovalci, ki bodo prišli na prizorišče dogajanja z avtom, ga bodo lahko pustili na posebnih parkirnih mestih ob tekmovališču. Med prvenstvom bo vzpostavljen krožni promet – dostop na parkirno mesto bo možen s Tacenske ceste in nato na Marinovševo ulico, ki bo v tem času enosmerna in bo vodila na parkirna mesta.

Odlična lokacija omogoča obiskovalcem, da se pripeljejo v Tacen tudi s kolesom, zato bo zanje postavljena kolesarnica z zagotovljenim posebnim varovanjem.

V prihajajočih dneh bodo na tacenski progi končana še zadnja popravljalna dela, organizatorji bodo začeli pripravljati prireditveni prostor, ki bo večinoma nared do 1. septembra 2010, ko bodo v Slovenijo prispele v tudi že vse kajakaške reprezentance. V središču Ljubljane pa bosta poleg predvidenih promocijskih aktivnosti prvenstvo napovedali tudi kajakaški razstavi v središču Ljubljane.

***

Dodatne informacije: OKS-Olimp, d. o. o., Matic Švab, Celovška 25, Ljubljana, E: matic.svab@oks-olimp.si, T: 01 230 60 15, M: 051 648 667