Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Med zvoki krajev 2024

DATUM OBJAVE 29. avgust 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica se že vrsto let vključuje v različne čezmejne projekte, saj verjamemo, da umetnost ne pozna meja, glasba pa sploh ne prevodov. Eden takih je tudi festival Med zvoki krajev – Nei suoni dei luoghi, ki se v organizaciji društva Progetto Musica iz Vidma odvija že od leta 1999.

Koncerti tega posebnega poletnega festivala z glasbo plemenitijo kulturno dediščino številnih zanimivih krajev dežele Furlanije-Julijske krajine in prostora naše Goriške regije.

Alessandro Carbonare (I), klarinet
Katariina Tammemägi (EST), violina
Victoria Nava (I), klavir

Na petem dogodku koncertnega cikla Od Tartuja 2024 do GO! 2025, ki združuje mlade talente in profesionalne glasbenike iz Estonije, Slovenije in Italije, bo mlada glasbenika, kot sta estonska violinistka Katariina Tammemägi in italijanska pianistka Victoria Nava, spremljal priznani glasbenik Alessandro Carbonare, prvi klarinetist orkestra dell’Accademia Nazionale Santa Cecilia v Rimu.

V svoji karieri je Alessandro Carbonare 15 let zasedal mesto prvega klarinetista pri Francoskem nacionalnem orkestru, enako mesto pa je zasedal tudi pri Berlinskih filharmonikih, Simfoničnem orkestru iz Chicaga in Newyorški filharmoniji. Kot strasten privrženec komorne glasbe je tudi gostujoči profesor na nekaterih najpomembnejših konservatorijih na svetu (Royal College of London, Juillard School v New Yorku, Conservatoire Supérieur de Paris, School of Arts v Tokiu). Zaradi svoje družbene angažiranosti podpira projekte, ki z glasbenim izobraževanjem prispevajo k izboljšanju družbe, kot sta Orkester Simona Bolivarja in Otroški orkestri Venezuele.

Ob 18.30 voden ogled Gradu Kromberk

Na slikovitem griču blizu Nove Gorice stoji Grad Kromberk, zgrajen ob koncu 16. stoletja z značilnim renesančnim kvadratnim tlorisom, oglatimi stolpi in čudovitim okoliškim parkom na mestu nekdanje utrdbe iz 13. stoletja, ki je nekoč pripadala Henriku Dornberškemu. Danes s kompleksom upravlja Goriški muzej, v njem pa so na ogled stalna umetniška zbirka in različne občasne razstave.

Vstop prost.