Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprta vrata gradu Rihemberk

DATUM OBJAVE 16. april 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

V  sodelovanju z Javnim zavodom za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ter z upravljavcem gradu, zavodom Svitar, vas vljudno vabimo na dogodek »Odprta vrata gradu Rihemberk«, ki bo potekal v petek, 19. aprila 2024, od 16.30 dalje. Kulturni program dogodka bo sledil strokovni konferenci projektnih partnerjev projekta LAS na temo »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano« in se bo začel ob 16.30 z igranim interpretacijskim ogledom gradu »Potovanje v razcvet Rihemberka«, ki je z ostalimi produkti zavoda Svitar v lanskem letu prejel mednarodno nagrado za oblikovanje v turizmu. Program se bo zvečer zaključil z glasbo kantavtorice, pevke in skladateljice Ditke ter druženjem.

Ogled namenjen družinam in odraslim se bo poleg siceršnjih zgodovinskih tem in iger za obiskovalce dotaknil tudi oskrbe s hrano skozi čas. Od 17. ure dalje bo na grajskem dvorišču postavljena Lokalna tržnica z ekološko ponudbo domačih dobrot.

Zgodovinsko obarvan program bo obiskovalce popeljal v zgodovino gradu ter njegove odvisnosti od rodovitne vipavske zemlje in okusnih pridelkov.  Domačini skozi stoletja iz teh pridelkov izdelujejo odlična vina in kulinarične presežke, po katerih je Vipavska dolina poznana še danes.

Del programa bo namenjen podelitvi priznanja »Prijatelj Rihemberka 2023«. Zavod Svitar bo priznanje podelil prostovoljcu, ki je v letu 2023 med prostovoljci s svojim delom največ prispeval k podobi, programu in promociji gradu Rihemberk.

Program bodo z zborovsko in instrumentalno glasbo obogatili učenci Osnovne šole Branik.

V okviru prireditve, s katero se zaključuje projekt LAS »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«, bo pred dogodkom, namenjenim širši javnosti, potekala strokovna konferenca, na kateri bodo pozornost namenili okoljskim spremembam, certificiranju, pripravi smernic zagotavljanja proizvodnje ekološke hrane, ekološki biodinamiki ter predstavitvi doseženih rezultatov. Sledili bodo ogledi promocijskih videov ter predstavitev nastanitvenega didaktičnega poligona za ohranjanje naravne dediščine na Pedrovem, natančneje pri »Čilčevih«.

Program

  • 13.00–16.00 – Strokovna konferenca projekta LAS »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«.
  • 16.30–18.00 – Igrani ogled gradu: »Potovanje v razcvet Rihemberka«.
  • 17.00–20.30 – Lokalna tržnica z ekološko in drugo ponudbo domačih dobrot.
  • 18.30–19.00 – Kulturni program odprtja sezone s podelitvijo priznanja »Prijatelj Rihemberka« 2023.
  • 19.00–20.00 – Koncert slovenske skladateljice in kantavtorice Ditke.

Po koncertu sledi družabni del z degustacijo lokalnih vin.

Dogodek organiziramo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Branik, Turističnim društvom Branik in Osnovno šolo Branik.

Vstop prost.

V primeru dežja bo dogodek prestavljen na nov termin.

Logotip Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, evropska zastav in slovenska zastava

Vabilo - pdf

Vabilo (golo besedilo) - docx

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti