Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prvi smučarski vikend na Lokvah

DATUM OBJAVE 18. januar 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ta konec tedna se na Lokvah nad Novo Gorico zaradi nove snežne odeje in sončnega vremena obeta povečan obisk vseh, ki bi se radi naužili snega in zimskih radosti. V izogib prometnim zamaškom in težavam s parkiranjem je novogoriški župan Samo Turel danes zjutraj sklical sestanek vseh pristojnih, ki bodo poskrbeli, da ne bo težav. Poskrbljeno bo za primeren prometni režim in dodatna parkirna mesta. Na Lokve bosta napotena dva občinska redarja in reditelji Športnega društva Mark, koncesionar bo poskrbel za pluženje dodatnih površin, tudi območja ob cesti v smeri proti Predmeji in proti Čepovanu.  K pravemu zimskemu veselju bo prispevala tudi delujoča vlečnica, za kar bodo poskrbeli v Javnem zavodu za šport Nova Gorica. Na novogoriški mestni občini načrtujemo pripravo zasnove za trajno ureditev na Lokvah.

Vlečnica bo obratovala v soboto in nedeljo med 10. in 16. uro, poleg smučišča pa bodo urejene tudi tekaške proge in sankališče. Odrasli bodo za dnevno karto odšteli 10 evrov, otroci pa 8  evrov. Objekt in vlečnico ter urejanje prog v letošnji sezoni za Javni zavod za šport Nova Gorica pogodbeno izvaja Društvo GADS. V zavodu sporočajo, da bo vlečnica na Lokvah sicer obratovala, dokler bodo snežne razmere in vremenski pogoji to dopuščali.

Župan Samo Turel je po današnjem sestanku povedal: »Ker je pred nami prvi zasnežen vikend letošnje zime in na Lokvah pričakujemo precejšnje število ljudi, sem danes sklical vse pristojne zato, da zagotovimo, da bosta urejena dostop in parkiranje, saj želimo, da vsi obiskovalci na Lokvah preživijo lep dan na snegu in čim bolj uživajo. Tudi dolgoročno bomo morali najti rešitve, da bi ta naš turistični biser uredili ter predvsem zagotovili, da na Lokvah ne bi prihajalo do prometnih nevšečnosti, da bodo ljudje lahko tam uživali tako pozimi kot poleti.«

Reditelji in občinski redarji bodo skrbeli za pravilno parkiranje in preprečevanje prometnih zastojev ter da bo omogočena interventna pot za vozila na nujni vožnji. Tako bo ob cesti od Lokvi proti Lazni prepovedano parkiranje zaradi zagotovitve intervencijskih poti.

 

Foto: Leo Caharija

Oče in otrok se sankata na smučišču

 

 

Smučarji stojijo v vrsti za vlečnico