Projekt Solum - Dogodek Pristno v mestu
V okviru dogodka pa bo v petek, 17.5.2013 ob 10. uri strokovna konferenca z naslovom Tipični izdelki in pridelki danes in jutri z naslednjim programom:
10.00 – 10.15 Otvoritev konference s pozdravnimi nagovori
10.15 – 11.00 Sheme kakovosti: Jože Vončina, Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica
Certifikati kakovosti: Claudio Fabbro, svobodni agronom in specializiran novinar
(Italija)
11.00 – 11.20 Kako tradicionalna živila vrednoti slovenski porabnik
doc.dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
11.20 – 11.45 Tradicija okusov je temelj, za sodobnost je to premalo:
Zaslužni prof. dr. Janez Bogataj, Ljubljana
11.45 – 12.15 Odmor
12.15 – 13.00 Primeri dobre prakse z obeh strani meje
Primer Sauris: Stefano Lucchini, župan občine Sauris (Italija)
Primer Čadrg: Marija Bončina, turistična kmetija Pri Lovrču
13.00 – 14.00 Tipični izdelki in pridelki v sodobni kulinariki:
Ana Roš, Hiša Franko, Kobarid
Paolo Zoppolati, restavracija Il Giardinetto, Krmin (Italija)
Dogodek organiziramo trije partnerji projekta Solum, in sicer Mestna občina Nova Gorica, Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica in Pokrajina Gorica (I).