Sprejemna pisarna mestne občine

datum: 17.06.2020

kategorija: V središču

Na Mestni občini Nova Gorica smo odprli sprejemno pisarno z namenom, da bi poslovanje občinske uprave še bolj približali občanom ter zagotovili višji nivo storitve. Nahaja se v pritličju stavbe novogoriške mestne občine, ob vhodu desno, v sobi št. 12.

Stranke bodo v njej dobile informacije glede postopkov in dela občinske uprave, v njej bodo oddajale tudi vse vloge ter imele možnost gotovinskega plačila upravnih taks. Zaposleni v sprejemni pisarni bosta strankam organizirali tudi sestanke s posameznimi svetovalci. Prav tako se bodo v njej zbirale pohvale in pritožbe občanov, ki jih bomo v upravi skušali obravnavati v najkrajšem možnem času. Sprejemna pisarna posluje vsak delavnik med 8. in 15. uro, ob sredah do 16. ure.

Večja pozornost bo namenjena tudi varnosti in boljši storitvi za stranke. Dostop v posamezna nadstropja občinske stavbe bo mogoč s karticami za obiskovalce ob predhodni registraciji na recepciji, uslužbenci v stavbi pa bodo vanje dostopali s službenimi karticami.

Na mestni občini uvajamo tudi uradne ure župana, in sicer dvakrat mesečno ob sredah popoldne. Na uradne ure se je potrebno najaviti v sprejemni pisarni mestne občine, kjer bo občan izpolnil obrazec, v kateri bo predstavil težavo oziroma predlog. Na tej osnovi bo župan lahko hitreje zagotovil reševanje zadeve.

Novosti za izboljšanje in nadgradnjo storitev mestne občine za občane ter informacije glede dostopnosti ostalih služb v občinski stavbi, ki največ poslujejo s strankam, je vodstvo mestne občine skupaj z načelnikom Upravne enote Nova Gorica Andrejem Markočičem in vodjo novogoriške izpostave Ajpesa Maro Kos Maver predstavilo na novinarski konferenci.

Fotografije: Mateja Pelikan

NovinarskaMONGueAJPES_16-6-2020_fMatejaPelikan-7548NovinarskaMONGueAJPES_16-6-2020_fMatejaPelikan-7572

NovinarskaMONGueAJPES_16-6-2020_fMatejaPelikan-7602NovinarskaMONGueAJPES_16-6-2020_fMatejaPelikan-7605