V ožjem vodstvu mestne občine odslej nov podžupan iz vrst SD, Sašo Kogovšek

datum: 03.10.2019

kategorija: V središču

Dosedanji podžupan Mestne občine Nova Gorica iz koalicijske stranke SD Sebastjan Komel je po osmih mesecih opravljanja nepoklicne  funkcije podžupana podal odstopno izjavo. V prihodnjem tednu ga bo na tej funkciji nadomestil njegov strankarski kolega Sašo Kogovšek.

 Kot je Komel pojasnil na današnji novinarski konferenci, se je za ta korak odločil zato, ker zaradi povečanega obsega službenih obveznosti v podjetju, kjer je zaposlen, ne zmore več istočasno opravljati funkcije podžupana. Prepričan je, da se bo kljub njegovemu odstopu zastavljeno delo uspešno nadaljevalo. Kot  mestni svetnik bo v prihodnje še vedno prispeval svoj delež k razvoju občine.

Župan dr. Klemen Miklavič je povedal, da je pobuda za zamenjavo podžupana prišla s strani koalicijske stranke SD. Podžupanu Komelu se je zahvalil za dosedanje uspešno delo in sodelovanje. Napovedal je, da bo na funkcijo podžupana Mestne občine Nova Gorica v prihodnjem tednu imenoval Saša Kogovška iz SD-ja. Poudaril je še, da v koaliciji poteka konstruktivno in ažurno sodelovanje, iz česar izhaja prepričanje, da menjava ne bo bistveno vplivala na delo vodstva.

Tudi vsi koalicijski partnerji (poleg Goriška.si in SD še SDS in ZZP) sprejemajo odstop podžupana in verjamejo, da se bo uresničevanje koalicijske pogodbe uspešno nadaljevalo.

 

 

Novinarska konferenca župana in koalicijskih partnerjev, 3. oktober 2019 (Foto: Mateja Pelikan)

Sašo Kogovšek (Foto: Mateja Pelikan)

Sebastjan Komel