Poziv občanom, oškodovancem po pozebi 2017, za prijavo škode

datum: 02.08.2017

kategorija: V središču

Na podlagi Navodil za ocenjevanje škode po pozebi 2017 in vnos v aplikacijo Ajda z dne 31. julija 2017, ki jih je izdalo Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, obveščamo oškodovance, da bodo po pošti prejeli predizpolnjene obrazce, v katere vpišejo zgolj odstotek škode na posamezni kulturi ter ga podpišejo.

Izpolnjene obrazce z dokazili (fotografije, cenilni listi zavarovalnic idr.) oškodovanci pošljejo po pošti ali prinesejo v sprejemne pisarne na sedeže posameznih občin.

Za območje cele države so priznane škode na naslednjih kulturah: slive in češplje, jabolka I. kakovosti, hruške I. kakovosti, češnje, višnje, marelice, namizne breskve, jagode, kivi, rdeč ribez, maline, gojene borovnice, orehi, kutine, lešnik v lupini, rdeče grozdje za predelavo in belo grozdje za predelavo. Priznane bodo samo škode na kulturah, ki bodo že vpisane v predizpolnjene obrazce za posamezno kmetijsko gospodarstvo.

Prijave škod na originalnih obrazcih, ki jih bo potencialnim oškodovancem poslala Uprava RS za zaščito in reševanje, občine skupaj s prilogami sprejemajo najkasneje do 23. avgusta 2017.

 

Dodatno pojasnilo in obrazec