Poletna scena 2016 v Novi Gorici

datum: 21.06.2016

kategorija: V središču

Prihaja poletje in v Novo Gorico se med 25. junijem in 31. avgustom 2016 na ploščad za mestno hišo vrača POLETNA SCENA v organizaciji Mestne občine Nova Gorica. Vsem generacijam želimo ponuditi kvaliteten urbani program ter možnost druženja v prijetnem ambientu na prostem, ki ga zaznamujeta osveščenost o pomenu ponovne uporabe in kreativna moč ekipe WonderLaba s pridihom lutk v letu, ki ga na mestni občini posvečamo lutkovni umetnosti. Eko, moderno in udobno namestitev na lesenem pohištvu Poletne scene je oblikovala ustvarjalka blagovne znamke RE.DO Petra Doljak. Za gostinsko ponudbo pa bodo letos poskrbeli v Kud-u Krea, ki skupaj z nami tudi sooblikujejo program dogajanja.

Zvrstili se bodo številni koncerti, gledališke in lutkovne predstave, predavanja in tudi plesno dogajanje. V avgustu bo poletna scena v znamenju Letnega kina Silvana Furlana, ki vsako leto pod zveze privabi številne ljubitelje dobri filmov. V programu letnega filma bo tudi letos poleg tujih filmov mogoče najti sodobno slovensko filmsko ponudbo. Ob tem bomo v sodelovanju s Kud-om Krea poskrbeli za kulinarične večere, obiskovalci pa se bodo nekajkrat lahko sprehodili tudi po umetniški tržnici GO Art. Kot je za dogodke mestne občine že značilno, pa bomo tudi tokrat pomembno besedo dali domačim, goriškim ustvarjalcem.
Posamezni dogodki se bodo odvili na Bevkovem trgu, zlasti to velja za koncerte 20. Mednarodnega srečanja saksofonistov, ki ga pripravljajo v Kulturnem domu Nova Gorica.
Fotografijo Poletne scene  letos podpisuje fotograf David Verlic / www.e-fronta.info, za njeno grafično podobo pa je poskrbela mlada oblikovalka  Špela Lutman.

Da bodo lahko obiskovalci Poletne scene redno obveščeni o programu, smo pravkar objavili novo spletno stran  - Dogodki Mestne občine Nova Gorica:  www.dogodki-novagorica.si . Na tej strani in na FB mestne občine Mestna občina Nova Gorica  bomo redno obveščali o dogajanju, novostih, spremembah, skratka o utripu Poletne scene. Vstop na vse dogodke bo prost, za začetek pa najava otvoritvenega koncerta: v  soboto, 25. junija, bo na Poletni sceni nastopila slovensko - hrvaška zasedba Lollobrigida.  
Nova Gorica postaja vse bolj prepoznavna po njenem urbanem dogajanju skozi vse leto. Po zaključku poletnih prireditev na mestni občini v septembru pripravljamo prireditve ob prazniku mestne občine, pri katerem že tradicionalno sodelujejo številna društva, institucije in posamezniki. Leto bomo zaključili z novoletnim dogajanjem. Prihodnje leto pa bo Nova Gorica praznovala 70. rojstni dan. Novo zgodbo mesta bo razkril niz prireditev, ki bodo posvečene 70-letnici Nove Gorice.

 

POLETNA SCENA 2016 - program.pdf