Koncert Akademskega pevskega zbora Vinko Vodopivec

datum: 28.08.2015

kategorija: V središču

Vljudno vabljeni nocoj ob 21. uri na Bevkov trg v Novo Gorico na zaključni dogodek v sklopu Poletnih prireditev mestne občine, koncert PAZ Vinko Vodopivec. Vstop prost.

Poletno dogajanje, ki ga v Mestni občini Nova Gorica organiziramo pod skupnim naslovom Stopimo skupaj, se zaključuje nocoj, prireditve pa se nadaljujejo v september v okviru prireditev ob prazniku mestne občine.

    Nova Gorica je to poletje zaživela v urbanem poletnem dogajanju, ki je bilo tokrat zasnovano nekoliko drugače kot običajno. V programu prireditev so se prepletali tako kulturno obarvani dogodki kot tudi predavanja in dogajanja, povezana z zelenimi in trajnostnimi vsebinami.
    Program je nastajal kot niz večerov s kvalitetno kulturno ponudbo, s poudarkom na domačih ustvarjalcih in z raznolikostjo zvrsti in žanrov, primernih za različne okuse in generacije. Poletni večeri so kot nalašč za utrinek kulture in nanizali smo jih kar nekaj: koncerte, gledališke predstave, plesne utrinke, ustvarjalnice in seveda filmske večere Letnega kina Silvana Furlana pod zvezdnatim nebom.
    Obenem napovedujemo že dogajanje v mesecu septembru, ko svoj praznik praznuje Mestna občina Nova Gorica. Skupaj s številnimi klubi, društvi in posamezniki smo oblikovali zanimiv in pester program za vse generacije. Dogodki se bodo s sodelovanjem vseh vrstili vse do začetka oktobra, kar dokazuje, da praznik ni sam sebi namen, ampak da ga praznujemo skupaj za vse nas.