Nadaljujemo s programom poletnih prireditev Stopimo skupaj

datum: 03.08.2015

kategorija: V središču

S program poletnih prireditev pod naslovom Stopimo skupaj smo v Novi Gorici stopili v drugo polovico letošnjega dogajanja. Vabljeni k obisku številnih filmskih, gledaliških, plesnih in koncertnih dogodkov.

V četrtek, 6. avgusta, nadaljujemo z zadnjim sklopom filmov Letnega kina Silvana Furlana. Ob 21. uri bo na ploščadi za novogoriško mestno hišo na ogled film Pasolini režiserja Abela Ferrare. V petek, 7. avgusta 2015, se nam ob 21. uri obeta prav poseben filmski večer, Večer kratkih filmov. Poudarek bo na ustvarjanju domačih režiserjev, kot so Gregor Božič, Jan Mozetič in Fabris Šulin, ogledali pa si bomo tudi film Sošolki Darka Sinka in Prespano pomlad Dominika Menceja. Uvodoma bomo ta večer predstavili tudi svežo mladinsko produkcijo filmskih krožkov in mladinskega filmskega tabora Ustanove Silvana Furlana, ki prav ta teden poteka v Novi Gorici.

Za soboto, 8. avgusta, ob 21. uri napovedujemo švedsko komedijo o Stoletniku, ki je zlezel skozi okno in izginil. Letni kino Silvana Furlana zaključujemo v nedeljo, 9. avgusta, ob 21. uri s filmom Gozdovi so še vedno zeleni režiserja Marka Naberšnika, ki bo ta večer tudi gost letnega kina.

Za začetek prihodnjega tedna pa napovedujemo zanimivo akrobatsko-gledališko delavnico za otroke in mladino pod vodstvom Mance Uršič in Katjuše Kovačič. Odvijala se bo od ponedeljka, 10. avgusta, pa vključno srede, 12. avgusta, od 17. do 20. ure. Zbirno mesto je na ploščadi za novogoriško mestno hišo.

Vstop na vse dogodke je prost.