Mestna občina Nova Gorica se pridružuje projektu Ura za Zemljo

datum: 28.03.2014

kategorija: V središču

Mestna občina Nova Gorica se v soboto, 29. marca, med 20.30 in 21.30 na pobudo Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda iz Velenja pridružuje svetovni akciji Ura za zemljo.

Gre za največji svetovni okoljski dogodek, pri katerem sodelujejo posamezniki, podjetja, vlade in skupnosti, ki ob tej priložnosti za eno uro pogasijo luči ter s tem simbolnim dejanjem izrazijo podporo prizadevanjem  na področju reševanja podnebno-okoljskih sprememb. 

Mestna občina Nova Gorica bo ob tej priložnosti izklopila razsvetljavo osrednjega dela občinske stavbe, ki pa tudi sicer ni nikoli v celoti razsvetljena. Za pogasitev razsvetljave na ulicah se nismo odločili zaradi varnostnih razlogov.

Občanke in občane ob tej priložnosti pozivamo, da tudi na svojih domovih in drugod na ta dan za eno uro ugasnejo luči in na ta način izrazijo svojo podporo.

Akcija Ura za zemljo naj bo obenem priložnost za razmislek o našem vsakodnevnem ravnanju in spodbuda za bolj odgovorno rabo električne energije ter posledično varovanje našega okolja.