Vrtci in šole v Mestni občini Nova Gorica danes ostajajo odprti do zaključka delovnega dne

datum: 03.02.2012

kategorija: V središču

Današnja vremenska napoved napoveduje najhujšo burjo od 17. ure dalje. Vrtci in šole ostajajo odprti do zaključka delovnega dne. Vsi ravnateji šol so obveščeni, da v primeru potrebe po pomoči pri prevozu ali spremstvu učencev lahko pokličejo Štab za civilno zaščito MO Nova Gorica, ki jim bo priskočil na pomoč. Šole imajo tudi navodila, da morajo poskrbeti za varnost učencev in jim ne smejo dovoliti zadrževanja izven šolskih prostorov. Šolski prevozi so organizirani po normalnem voznem redu. Pouk na Glasbeni šoli Nova Gorica bo danes, v petek, 3. februarja potekal le do 17. ure. Jutri, v soboto, 4. februarja bo glasbena šola zaprta.

Navajamo tudi priporočla Štaba za civilno zaščito Mestne občine Nova Gorica, kako ravnati ob močni burji:
- Odsvetujemo zadrževanje in vse dejavnosti na prostem, zlasti na izpostavljenih mestih, kjer sunki burje lahko poškodujejo ljudi, živali in materialne dobrine.
- Odsvetujemo zadrževanje v bližini objektov in dreves, predvsem zaradi padajočih strešnikov, druge kritine in vej.
- Priporočamo previdnost pri vožnji, prilagojeno hitrost, predvsem zaradi velikih sunkov burje in morebitnih ovir na cestah.
- Priporočamo, da prebivalci zaprejo oziroma ustrezno zavarujejo polkna in druge elemente na zgradbah, ki bi lahko ogrožali mimoidoče in promet.
- Predvsem je potrebno posvečati veliko pozornost otrokom in mladostnikom. Občani naj poskrbijo tudi za domače živali.
- Občane pozivamo naj za vsako morebitno nesrečo, ki jo opazijo, obvestijo ReCO Nova Gorica na telefonsko številko 112.